• Πολιτική

    Προχωρά τάχιστα το μνημόνιο στο ποδόσφαιρο – Στην Αθήνα έρχεται ο πρόεδρος της UEFA

    • NewsRoom

    Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος UEFA


    Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να μπει τέλος στο χάος που επικρατεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

    Όπως τόνισε από τη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, για τον λόγο αυτό θα προσκληθούν  προσωπικα στην Αθήνα οι πρόεδροι της FIFA και της UEFA προκειμένου να υπογραφεί με την κυβέρνηση ένα «μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου», το οποίο θα πρέπει να τηρήσουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει αρχικά στην απόσυρση των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη συνέχεια στην διακοπή του πρωταθλήματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα. Ελληνικό κλιμάκιο αναμένεται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έδρα της UEFA στην Ελβετία, προκειμένου να γίνει η αναγκαία προπαρασκευή. Ακολούθως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν,  στην Αθήνα.

    Κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν εκτός από τον πρόεδρο της UEFΑ, να έρχεται στην Ελλάδα και ο ομόλογός του της FIFA, ο Τζιάνι Ινφαντίνο.



    ΣΧΟΛΙΑ