• Πολιτική

    Προανακριτική: Την Τρίτη η κατάθεση της Ελένης Ράικου

    • NewsRoom
    Η Ελένη Ράικου

    Η Ελένη Ράικου


    Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου θα καταθέσει στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα.

    Σήμερα ξεκίνησαν ξανά οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την κατάθεση του διαφημιστή Εμμανουήλ Βουλκίδης, ο οποίος ανέφερε πως είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας της Novartis Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη.

    Στην κατάθεση του σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουλκίδης ανέφερε ότι μέσα σε μια πενταετία έδωσε περίπου 400.000 ευρώ στον κ. Δεστεμπασίδη. Όπως φαίνεται να δήλωσε: «Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ.Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμοασίδη θα τα καταθέσω».



    ΣΧΟΛΙΑ