• Πολιτική

    Πούτιν στηρίζει Τραμπ: Οι κατηγορίες εις βάρος του είναι εξ ολοκλήρου επινοημένες

    • NewsRoom

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ


    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τη διαδικασία παραπομπής του σε δίκη στη Γερουσία για κατάχρηση εξουσίας, καθώς επεσήμανε ότι η κατηγορία εις βάρος του  βασίζεται σε «εξ ολοκλήρου επινοημένες» κατηγορίες.

    «Πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία. Δεν είναι πολύ πιθανό να θέλουν να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους με βάση εξ ολοκλήρου επινοημένων κατηγοριών», δήλωσε ο Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

    Ο Πούτιν εκτίμησε πως η κρίση που συγκλονίζει την Ουάσινγκτον δεν είναι παρά «η συνέχιση εσωτερικών πολιτικών μαχών» στις ΗΠΑ.

    «Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα μέσω άλλων τρόπων και άλλων εργαλείων κατηγορώντας τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε (συνωμοσία). Και τώρα, επινόησαν μια ιστορία πίεσης στην Ουκρανία», συνέχισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε χθες, Τετάρτη, ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπεται σε δίκη. Κατηγορείται ότι ζήτησε από την Ουκρανία να διεξαγάγει έρευνα για έναν από τους πιθανούς αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές του 2020, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

    Πούτιν: Οι κυρώσεις θα επηρεάσουν τις σχέσεις μας

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ακόμη πως οι κυρώσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Κογκρέσο σε βάρος της Μόσχας θα επηρεάσουν «αναμφίβολα» τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά η Ρωσία θα ανταποδώσει ανάλογα.

    Προχθές, Τρίτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε κυρώσεις εναντίον εταιριών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream. «Αναμφίβολα, (οι κυρώσεις) θα επηρεάσουν τις σχέσεις μας», είπε ο Πούτιν ο οποίος πρόσθεσε πως η Ρωσία θα λάβει ανταποδοτικά μέτρα.

    Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

    Η διαδικασία, η οποία ήταν πολύωρη καθώς κράτησε περίπου 12 ώρες, εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου στον Αμερικανό πρόεδρο. Για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας, οι ψήφοι ήταν 230 υπέρ και 197 κατά (1 ψήφισε παρών) και για παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου 229 υπέρ και 198 κατά (1 παρών).

    Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κρίθηκε κάτι παραπάνω από αρκετό για να παραπεμφθεί ο Αμερικάνος πρόεδρος σε δίκη, καθώς για να βρεθεί στο εδώλιο χρειάζονται παραπάνω από 216 ψήφους, κάτι το οποίο πέτυχαν πανηγυρικά οι Δημοκρατικοί.

    Τώρα ο λόγος περνάει στη Γερουσία η οποία θα κρίνει την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης Τραμπ, με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να εκτιμούν ότι θα γίνει μέσα του Ιανουαρίου.

    Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών

    Την ώρα κατά την οποία στο Κοινοβούλιο παίρνονταν σημαντικές αποφάσεις για τον μέλλον του Τραμπ στην προεδρεία των ΗΠΑ, εκείνος έδινε ομιλία κατά την οποία υπερασπίσθηκε για ακόμη μία φορά τον εαυτό του λέγοντας πως είναι αθώος ενώ τόνισε πως οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

    «Απόψε οι Δημοκρατικοί της Βουλής προσπαθούν να ακυρώσουν τα ψηφοδέλτια δεκάδων εκατομμυρίων πατριωτών Αμερικανών. Ενώ εμείς δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης και μαχόμαστε για το Μίσιγκαν, η ριζοσπαστική αριστερά στο Κογκρέσο κατατρύχεται από τον φθόνο, το μίσος και την οργή, βλέπετε τι γίνεται», είπε στο κοινό ο Τραμπ και επέμεινε πως δεν έχει κάνει τίποτε το μεμπτό. «Δεν νιώθω σαν να με παραπέμπουν σε δίκη. Δεν κάναμε τίποτα κακό κι έχουμε τρομερή υποστήριξη στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα» πρόσθεσε στην ομιλία του.



    ΣΧΟΛΙΑ