• Πολιτική

    Πού θα επικεντρωθεί η καμπάνια του Παύλου Γερουλάνου τις επόμενες μέρες

    • NewsRoom


    Υπολογίζεται πως περίπου 280.000 άνθρωποι στην Αθήνα αντιμετωπίζουν είτε μόνιμα είτε προσωρινά προβλήματα στην μετακίνησή τους [άνθρωποι με μόνιμες αναπηρίες, άνθρωποι με προσωρινούς τραυματισμούς (ένα σπάσιμο, στραμπούληγμα ή διάστρεμμα), έγκυοι, ηλικιωμένοι, γονείς με παιδί σε καρότσι].

    Χωρίς πολλά λόγια, η πόλη τους είναι εντελώς αφόρητη.

    Υπολογίζεται επίσης ότι 127.000.000 τουρίστες παγκοσμίως έχουν ανάγκη από προσβάσιμες υποδομές και 90.000.000 από αυτούς διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους για αναψυχή. Το μέγεθος της αγοράς τουρισμού για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα φτάνει τα 166 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η Αθήνα μοιάζει να είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για νέους, αρτιμελείς και γυμνασμένους. Η Αθήνα πρέπει να γίνει προσβάσιμη σε όλους όχι μόνο γιατί είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και γιατί η πόλη θα γίνει καλύτερη αν συμμετέχουν σε αυτήν περισσότεροι και διαφορετικοί άνθρωποι. Όσο συμπολίτες μας παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι πόλεις μας χάνουν έναν πολύτιμο πόρο. Ακόμη περισσότερο αν συνυπολογίσει κανείς την απώλεια τουριστικών εσόδων.

    Οι παρεμβάσεις στις υποδομές της πόλης είναι κρισιμότατο στοιχείο στο να γίνει η Αθήνα πόλη για να ζεις και να κυκλοφορείς για κάθε Αθηναίο, Αθηναία ή επισκέπτη της πόλης μας. Αλλά δεν είναι το μόνο. Αυτό που πρέπει να μας αφορά είναι η συνολική εμπειρία ενός ανθρώπου να είναι ίδια, άσχετα αν έχει αναπηρία ή όχι.

    Όπως οποιοσδήποτε, για παράδειγμα 25χρονος, μπορεί να βγει από το σπίτι του, να πάρει το αυτοκίνητο του ή το λεωφορείο, να φτάσει εκεί που θέλει, να παρκάρει, να μπει στο μαγαζί ή στην υπηρεσία, αν χρειαστεί να πάει στην τουαλέτα, έτσι να μπορεί να κάνει τα ίδια και ένας 25χρονος με αναπηρία.

    Τις επόμενες μέρες η καμπάνια μας θα επικεντρωθεί σε παρεμβάσεις που θεωρούμε απαραίτητες για να γίνει η Αθήνα πόλη για να ζει και να κινείται κάθε συμπολίτης μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γερουλάνος: Η Αθήνα χρειάζεται 10.000 νέες θέσεις πάρκινγκ για μηχανάκια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γερουλάνος: «Οφείλουμε να δώσουμε πίσω στους κατοίκους των Σεπολίων την ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι στη γειτονιά τους»



    ΣΧΟΛΙΑ