• Πολιτική

    Ποττάκης: Υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο ο Συνήγορος του Πολίτη

    • NewsRoom
    Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη

    Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη


    Είναι εξαιρετικά σημαντική η διεύρυνση, που παρέχει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, για την προστασία από διακρίσεις, ανέφερε ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, στη διαδικασία ακρόασης φορέων στη Βουλή.

    Ο κ. Ποττάκης επισήμανε ωστόσο ότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αν και διευρύνει το πεδίο προστασίας, δεν περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά διακρίσεων.

    “Υπήρχε η ανάγκη εναρμόνισης με την ολοένα και ευρύτερη κρατούσα κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ. Άρα υπήρχε ανάγκη ρύθμισης, δεδομένης της ελευθερίας στην κυκλοφορία, των πολιτών της ΕΕ και στην εγκατάσταση των πολιτών και στην εργασία τους στα κράτη μέλη”, είπε ο Συνήγορος του Πολίτη και προσέθεσε ότι το νομοσχέδιο είναι μια πολιτική απόφαση με έντονο πολιτικό χαρακτήρα, την οποία η Αρχή επικροτεί και έρχεται σε συνέχεια άλλων νομοθετικών πρωτοβουλιών, για την σταδιακή εξαφάνιση ανυποστήρικτων ή αναιτιολόγητων έμφυλων προσεγγίσεων, όπως ο νόμος για την κοινή επιμέλεια.

    Επισήμανε δε ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τα ζητήματα που ανακύπτουν με την πρόσβαση στην παρένθετη κύηση. “Αντιλαμβάνομαι ότι πρόθεση του επισπεύδοντος υπουργού και της κυβέρνησης, δεν ήταν να αγγίξει αυτά τα ζητήματα, ωστόσο είναι ζητήματα υπαρκτά και θα ανακύψουν”, είπε ο κ. Ποττάκης και προέβλεψε ότι θα ξαναχρειαστεί να συζητηθούν θέματα που αγγίζει το νομοσχέδιο, όπως η συνταγματική κατοχύρωση νέας μορφής οικογενείας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Εξετάζουμε τη νέα πρόταση εκεχειρίας – Συνέντευξη Τύπου του Νετανιάχου μέσα στην ημέρα

    Στυλιανίδης: Δεν είμαστε μόνοι στην προσπάθεια να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας ποντοπόρο πρωταγωνίστρια

    Ποινική δίωξη στον 35χρονο που μετέδιδε live αποτρόπαιους βασανισμούς ανθρώπων σε αδυναμία



    ΣΧΟΛΙΑ