• Πολιτική

    Πότε είναι πιθανόν να συναντηθούν ξανά ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν

    Από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στην σύνοδο του ΝΑΤΟ


    Οι ήσυχες καλοκαιρινές ημέρες όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις συμβάλλουν στην εμπέδωση ενός θετικού κλίματος με την Τουρκία.

    Ειδικά μετά το ταραγμένο καλοκαίρι του 2020, όταν επί εβδομάδες η ελληνική πλευρά βρισκόταν σε αυξημένη επιφυλακή εξαιτίας των κινήσεων των τουρκικών σκαφών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Το πρώτο βήμα έγινε στις 14 Ιουνίου, στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από μια πολύ δύσκολη περίοδο στα ελληνοτουρκικά.

    Στην συνάντηση αυτή υπήρξε συμφωνία να μείνει ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, όπως και φαίνεται ότι συμβαίνει, αφού κατά πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα νέας συνάντησης των δύο ηγετών αμέσως μετά το καλοκαίρι.

    Η πιθανή νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν τοποθετείται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη, που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δια ζώσης.

    Αυτό που ίσως να διαταράξει το θετικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί είναι οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου με αφορμή την επέτειο εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Ο διάλογος είναι πάντα σημαντικός



    ΣΧΟΛΙΑ