• Top Stories

    Πώς δικαιολογεί η Κουντουρά τη δαπάνη των 3.000 ευρώ για τα κινητά τηλέφωνα

    • NewsRoom


    Περιουσία του Δημοσίου αποτελούν τα κινητά τηλέφωνα που αγοράστηκαν για λογαριασμό της και κόστισαν 3.092 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, απαντά η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έπειτα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή από την Χρυσή Αυγή σχετικά με την εν λόγω δαπάνη.

    Η κ. Κουντουρά σπεύδει να υποβαθμίσει το ζήτημα υποστηρίζοντας ότι η ερώτηση απλώς αναπαράγει δημοσιεύματα και δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και το εύλογο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δημοσίων οικονομικών. Κατά την κ. Κουντουρά, μάλιστα, τα 3.092 ευρώ για τα κινητά της είναι χαμηλή και επιβεβλημένη δαπάνη.

    Ειδικότερα, στην απάντησή της στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής η κ. Κουντουρά λέει: «Σας γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο της εν θέματι Ερώτησης αναπαράγει δημοσιεύματα του τύπου που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν μόνον εντυπώσεις. Υποβαθμίζει τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε καμία περίπτωση δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, ούτε το εύλογο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δημοσίων οικονομικών.

    Παρόλα αυτά, σας γνωρίζουμε ότι οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας αποτελούν περιουσία του δημοσίου. Όσον αφορά τις δαπάνες προμήθειας των εν λόγω κινητών τηλεφώνων, έχουν εκδοθεί όλα τα νόμιμα παραστατικά, και οι σχετικές αποφάσεις είναι αναρτημένες δημόσια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και προσβάσιμες διαδικτυακά σε κάθε πολίτη.

    Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι επιβεβλημένη, είναι χαμηλή και αφορά στην προμήθεια υπηρεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, που καλύπτουν διαρκείς και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στα Υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματέων.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η Έλενα Κουντουρά αλλάζει τα iPhone σαν τα πουκάμισα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα παράδοξα της διαμάχης Κουντουρά-Eurobank: Αδυνατεί να αποπληρώσει το δάνειό της ενώ λαμβάνει βουλευτική αποζημίωση χιλιάδων ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ