• Top Stories

    Β. Πούτιν: «Δεν θα απελάσουμε Αμερικανούς διπλωμάτες»

    Πούτιν Ρωσία

    Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin


    Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέρριψε τελικά το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για απομάκρυνση των Αμερικανών διπλωματών από το ρωσικό έδαφος, θέλοντας να μη δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

    Ειδικότερα, ο Πούτιν ανακοίνωσε από το Κρεμλίνο ότι «Δεν θα διώξουμε κανέναν», κατόπιν αιτήματος Λαβρόφ να εγκρίνει την απέλαση Αμερικανών διπλωματών.

    Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η κυβέρνηση της Ρωσίας κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι σπαταλάει τις τελευταίες εβδομάδες της στην εξουσία για να υπονομεύσει την υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει καλύτερες σχέσεις με το Κρεμλίνο.

    Ο κ. Λαβρόφ είχε προτείνει την απέλαση 31 Αμερικανών διπλωματών από τη Μόσχα και τεσσάρων από την Αγία Πετρούπολη.

    Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 29/12, η κυβέρνηση Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις κατά κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων και υπηρεσιών, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από τη χώρα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι κλείνει δύο ρωσικές κτιριακές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.

    «Οι δράσεις αυτές ακολουθούν επανειλημμένες ιδιωτικές και δημόσιες προειδοποιήσεις προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια αναγκαία και κατάλληλη απάντηση στις προσπάθειες να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ κατά παραβίαση των εγκαθιδρυμένων διεθνών κανονισμών συμπεριφοράς» ανακοίνωσε ο κ. Ομπάμα.

    Στην επίσημη αναφορά που δημοσιοποίησε στις 29/12 το FBI για την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, πέρα από την FSB, ανάμειξη στις υποκλοπές φέρεται να είχε και η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) στις αρχές του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πέφτει» το ρούβλι λόγω της διπλωματικής έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ψυχρός πόλεμος» Ομπάμα – Πούτιν με μαζικές απελάσεις διπλωματών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόλος: Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του επιχειρηματία



    ΣΧΟΛΙΑ