• Top Stories

    Προκαλεί ο Μεντβέντεφ: «Ομπάμα, αναπαύσου εν ειρήνη»!

    Ντμίτρι Μεντβέντεφ Ρωσία

    Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας


    Η διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ καλά κρατεί, καθώς η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τον Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσαν και την αντίδραση του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ευχήθηκε στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο… να αναπαυθεί εν ειρήνη!

    Συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Μεντβέντεφ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό το ότι η κυβέρνηση Ομπάμα, που ξεκίνησε με την ενδυνάμωση των σχέσεών μας, τελειώνει τη θητεία της με έναν αντι-ρωσικό αγώνα. RIP».

    Δηλαδή “Rest in Peace”, στα ελληνικά «αναπαύσου εν ειρήνη»!

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέρριψε τελικά το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για απομάκρυνση των Αμερικανών διπλωματών από το ρωσικό έδαφος, θέλοντας να μη δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

    Ειδικότερα, ο Πούτιν ανακοίνωσε από το Κρεμλίνο ότι «Δεν θα διώξουμε κανέναν», κατόπιν αιτήματος Λαβρόφ να εγκρίνει την απέλαση Αμερικανών διπλωματών.

    Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η κυβέρνηση της Ρωσίας κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι σπαταλάει τις τελευταίες εβδομάδες της στην εξουσία για να υπονομεύσει την υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει καλύτερες σχέσεις με το Κρεμλίνο.

    Ο κ. Λαβρόφ είχε προτείνει την απέλαση 31 Αμερικανών διπλωματών από τη Μόσχα και τεσσάρων από την Αγία Πετρούπολη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ψυχρός πόλεμος» Ομπάμα – Πούτιν με μαζικές απελάσεις διπλωματών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Πούτιν: «Δεν θα απελάσουμε Αμερικανούς διπλωμάτες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τρομοκρατία «σκιάζει» τις λαμπερές γιορτές για την Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας



    ΣΧΟΛΙΑ