• Πολιτική

    Non paper Μαξίμου: Στη γραμμή Μοσκοβισί ο Σουλτς, συνάντηση με Τσίπρα

    • NewsRoom
    Μ. Σουλτς

    Μ. Σουλτς – Α. Τσίπρας


    Στήριξη στις ελληνικές θέσεις παρείχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

    Με non paper η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε πολύ θετικό κλίμα συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση στην πρόταση 2,5%+1% για το πλεόνασμα. Εξάλλου, «για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ήταν στη γραμμή Μοσκοβισί».

    Χαρακτήρισε μάλιστα αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα για τους παραπάνω λόγους, ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη.

    Το Non paper της κυβέρνησης:

    Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, του επεσήμανε ότι:

    1. Είναι αναγκαίο να βρεθεί, το συντομότερο δυνατό, λύση για το καλό όλης της Ευρώπης σε μια περίοδο αβεβαιότητας.
    2. Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο 2,5% +1,0%.
    3. Το ΔΝΤ να αποφασίσει, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι Ελλάδα σημαίνει Ευρώπη, άρα συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι νέα μέτρα.
    4. Δικαίωμα της Ελληνικής κυβέρνησης είναι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας που δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε πολύ θετικό κλίμα, συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την πρόταση για πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% +1,0%. Ως προς τα μέτρα στήριξης ο κ. Σούλτς ήταν σε “γραμμή” Μοσκοβισί! Είναι αδιανόητο, είπε, να υπάρξει πρόβλημα γι’ αυτούς τους λόγους που θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη. Και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση, το αργότερο, μέσα στο Ιανουάριο.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινά τον αγώνα του από τις Βρυξέλλες – Τι έγραψε στο twitter

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαζικές εντολές ελέγχου σε χιλιάδες ακίνητα. Μεταβιβάσεις, δωρεές, κληρονομιές στο στόχαστρο μέχρι το τέλος του έτους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεόδωρος Πάγκαλος: “Είμαι και εγώ Τσίπρας”



    ΣΧΟΛΙΑ