• What's happening

    Ν. Παρασκευόπουλος: Πρόθυμος να παραιτηθεί μετά το σάλο των δηλώσεών του για ΧΑ και σημαία (video)


    Ο Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου ότι ενδέχεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρήσει πως οι δηλώσεις του για πιθανή αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας αλλά και η τοποθέτησή του για τον εκδημοκρατισμό της Χρυσής Αυγής, έφεραν σε δύσκολη θέση το κόμμα.

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να διευκρινίσει ότι οι δηλώσεις του στη Βραδυνή της Κυριακής παρερμηνεύθηκαν, επανέλαβε την άποψή του ότι «κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει», ωστόσο υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή δεν αναφέρονταν σε καμία περίπτωση σε εγκληματικές πράξεις του παρελθόντος, στις οποίες ταιριάζει η καταδίκη, «εφόσον αποδειχθεί ότι τελέστηκαν», και η απερίφραστη αποδοκιμασία, πολιτική και κοινωνική.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος, ερωτηθείς για τις εικόνες συνύπαρξης στο Καστελόριζο που σχολιάστηκαν εκτενώς, ανέφερε πως «πριν από τις εικόνες συνύπαρξης πρέπει να υπάρξει αλλαγή ουσίας, αν θελήσεις να αλλάξεις αυτή η πορεία θα πρέπει να στηριχθεί».

    Μιλώντας στην ΕΡΤ στον απόηχο της συνέντευξής του στη Βραδυνή της Κυριακής, επισήμανε ότι μιλώντας για πιθανότητα εκδημοκρατισμού, αναφερόταν σε «όλους τους ανθρώπους που εμπνέονται από την ΧΑ», ενώ για την ηγεσία του κόμματος ξεκαθάρισε: «Για την ηγεσία της ΧΑ δεν πιστεύω ότι θα θελήσουν να αλλάξουν, οπότε δεν θα τεθεί θέμα. Το ότι η ιδεολογία της έχει φασιστικά ή ναζιστικά στοιχεία είναι αναμφίβολο. Έχει ακροδεξιά στοιχεία».

    «Άλλο το σχήμα, άλλο το μόρφωμα και άλλο είναι ο άνθρωπος», επιχείρησε να εξηγήσει ο κ. Παρασκευόπουλος. «Ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει και να θελήσει να φύγει από αυτό το σχήμα». Επιχείρησε, δε, να ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί κάθετα με τη θεωρία μιας «σοβαρότερης Χρυσής Αυγής, που θα μπορούσε ακόμα και να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο».

    Αναφορικά με την πρότασή του για έναρξη διαλόγου σχετικά με την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολίτες να σέβονται τη σημαία όχι επειδή φοβούνται τις ποινικές κυρώσεις, αλλά επειδή την αγαπούν. «Δεν είπα ποτέ ότι η σημαία μας δεν είναι σημαντικό σύμβολο», υπογράμμισε.

    «Την αγαπώ τη σημαία μας», ξεκαθάρισε, θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσον είναι αποτελεσματικός ο τρόπος με τον οποίο προστατεύεται σήμερα η σημαία μας.

    Υπάρχουν τρόποι αποτελεσματικότεροι για σεβασμό στη σημαία από τις ποινικές κυρώσεις, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται οποιαδήποτε έκκληση για διάλογο.

    Δείτε το video από την συνέντευξη στην ΕΡΤ:

    https://youtu.be/1zKtL5gjsBE

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Παππάς: «Να ανοίξουν τα κανάλια τώρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε διαπραγμάτευση οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στους συνταξιούχους!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν το 2017!



    ΣΧΟΛΙΑ