• Top Stories

    Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία. Στους 118 οι συλληφθέντες στελεχών του ΡΚΚ


    Στις 118 έχουν φτάσει οι συλλήψεις από την τουρκική αστυνομία σε ολόκληρη την Τουρκία. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δυο μέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας από την οργάνωση “Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν” (TAK) που είναι παρακλάδι του PKK, οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν τις εφόδους και τις συλλήψεις στελεχών του φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (ΗDP).

    Αμέσως μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση ΤΑΚ τα τουρκικά μαχητικά έπληξαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, κατέστρεψαν ένα αρχηγείο των ενόπλων καθώς και άλλες θέσεις της οργάνωσης, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες 500 αστυνομικοί συνέλαβαν στην πόλη Άδανα 25 αξιωματούχους του HDP. Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβαν 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος. Ανάμεσα στα 17 στελέχη του κόμματος που συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων στην πρωτεύουσα είναι και ο ανώτερος αξιωματούχος του HDP στην Άγκυρα, ενώ 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας.

    Άλλοι 5 στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα. Να θυμίσουμε ότι οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι αναμένοντας τη δίκη τους κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το PKK.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξουδετερώθηκε βόμβα στο υπ. Εργασίας. Συναγερμός στην ΕΛΑΣ έπειτα από τηλεφώνημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και τσουχτερό κρύο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκευόπουλος: Απίστευτη ύβρις για την ελληνική σημαία – «Να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο»



    ΣΧΟΛΙΑ