• Πολιτική

    Επίσημα ο ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους

    • NewsRoom
    Γιώργος Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική κρατική εταιρεία State Grid International παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

    Ειδικότερα, τη συμφωνία υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης και ο πρόεδρος της State Grid, Hu Yuhai.

    Στην ομιλία του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις για σημαντικές αλλαγές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος», ενώ χαρακτήρισε την συναλλαγή αυτή ως «τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση των Κινέζων στην Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί από την παρουσία της κινεζικής εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ».

    Εκ μέρους της State Grid ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Kou Wei, υπενθύμισε ότι η εταιρεία του από το 2014 έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «μια εξαιρετική εταιρία με τεχνογνωσία και προοπτικές ανάπτυξης, καθώς προωθεί έργα διασυνδέσεων με τα νησιά αλλά και με δίκτυα τρίτων χωρών».

    Τέλος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαρακτήρισε τη συμφωνία εξαιρετικά σημαντική, προσθέτοντας ότι εντάσσεται στη δέσμευση της κυβέρνησης να υπάρξουν αλλαγές στο ενεργειακό μοντέλο με προσέλκυση επενδύσεων οφέλη για τους καταναλωτές και περιβαλλοντική αναβάθμιση, ενώ υποστήριξε ότι η επένδυση της State Grid είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα και μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση του δικτύου των διασυνδέσεων με τα νησιά και στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Der Spiegel: Λόγω Τραμπ η καθυστέρηση συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ ΟΤΟΕ και Αντιπροεδρίας για την εμπλοκή στην Τράπεζα Πειραιώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίδομα θέρμανσης 2017: Ολη η απόφαση – Δικαιούχοι και κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ