• First Top Stories

    Πολυτεχνείο: Έκαψαν τα πάντα και η αστυνομία απλά κοιτούσε (video)

    • Αθηνά Λαρδή


    Μια ακόμα επέτειος του Πολυτεχνείου πέρασε και όπως γίνεται κάθε φορά, το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη. Το βράδυ της Πέμπτης, κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος της πορείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί τα γεγονότα ως απλός θεατής.

    Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και την παρουσία 7.000 αστυνομικών, μια ομάδα 200 περίπου ατόμων προχώρησε σε κατάληψη του Πολυτεχνείου και έπειτα πυρπόλησε ό,τι έβρισκε μπροστά της, ενώ χρησιμοποίησε θρανία και καρέκλες του πανεπιστημίου ως οδοφράγματα. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι κουκουλοφόροι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν σε δημοσιογράφους, κάμεραμαν και φωτορεπόρτερ οι οποίοι κάλυπτα τα επεισόδια. Έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και πέταξαν εναντίον τους δεκάδες πέτρες.

    Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που η Εισαγγελία Αθηνών έδινε το πράσινο φως για επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ στο εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σε περίπτωση που διαπιστώνονταν κακουργηματικές πράξεις.

    koykoyloforoi koykoyloforoi 1 koykoyloforoi 2 koykoyloforoi 3 koykoyloforoi 4

    Καθ’ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις κρατούσαν αμυντική στάση, λαμβάνοντας συνεχώς εντολές για υποχώρηση, παραδίδοντας έτσι την κατάσταση στα χέρια των αντιεξουσιαστών. Μέσα σε λίγα λεπτά κατέστρεψαν και έκαψαν τα πάντα. Αποκορύφωμα της χθεσινοβραδινής “μάχης” ήταν φυσικά το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Μια εικόνα που προφανώς δεν τιμά τη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

    Μολονότι εδώ και χρόνια είναι γνωστή η διάθεση για την πρόκληση επεισοδίων, χθες αποδείχθηκε πως οι αστυνομικές δυνάμεις αποδέχονται τον χαρακτηρισμό «γκέτο των Εξάρχειων», ακολουθώντας την τακτική «αφήστε την πόλη να λειτουργήσει και κάντε ό,τι θέλετε στα Εξάρχεια».

    https://www.youtube.com/watch?v=WK8F0RkKnYM

    Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ωστόσο στους δρόμους των Εξαρχείων παρέμειναν αντιεξουσιαστές οι οποίοι επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές.

    koykoyloforoi 6 epeisodia epeisodia 1 epeisodia 2 epeisodia 3 epeisodia 4 epeisodia 5 epeisodia 6

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσακαλώτος: Μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα εάν δεν κοπεί το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τόσκας δεν θέλει να καθαρίσει το Πολυτεχνείο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ταλαιπωρίας συνέχεια: Δείτε ποια μέσα μεταφοράς έχουν στάση εργασίας σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ