• Πολιτική

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο με τη δολοφονία ομήρων

    • NewsRoom
    Όμηροι της Χαμάς στο Ισραήλ


    Τέσσερις Ισραηλινοί πολίτες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από μαχητές της Χαμάς παρά το γεγονός ότι τους είχε πάρει ως ομήρους.

    Η Washington Post δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο με πολλούς πολίτες να είναι νεκροί σε δρόμο στην επαρχία Be’eri, που βρίσκεται στο νότιο Ισραήλ.

    Στο ίδιο σημείο οι μαχητές της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης περπατούσαν λίγο νωρίτερα, με πολίτες που φαίνεται να είναι οι ίδιοι όμηροι που κείτονται νεκροί.

    Το αρχικό βίντεο με τους ομήρους, το οποίο τραβήχτηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της επίθεσης που εξαπολύθηκε το Σάββατο, ήταν από τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν μαχητές της Χαμάς να αιχμαλωτίζουν Ισραηλινούς πολίτες.

    Οι πολίτες φαίνεται να έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους.

    Στη συνέχεια ακολουθεί ένα δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο διακρίνονται τέσσερα πτώματα κοντά σε αυτή την πύλη. Και αυτό το βίντεο ανέβηκε αρχικά στο Telegram στις 8 Οκτωβρίου και η γνησιότητά του επαληθεύτηκε από ανεξάρτητα Μέσα.

    Όπως γράφει η Washington Post, τα τέσσερα πτώματα που καταγράφει το βίντεο φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως μαλλιά και ρούχα, με τους τέσσερις πολίτες που εμφανίζονταν ζωντανοί στο προηγούμενο βίντεο και είχαν απαχθεί από τη Χαμάς.

    Τα δύο βίντεο, τα οποία τραβήχτηκαν σε απόσταση μόλις ενός μέτρου το ένα από το άλλο, βρίσκονται και τα δύο κατά μήκος του ίδιου δρόμου. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η WP, διακρίνονται τα ίδια καμένα αυτοκίνητα, το κράσπεδο, ενώ υπάρχουν τα ίδια σπίτια. Στο τέλος του πρώτου βίντεο οι όμηροι είναι ζωντανοί, ενώ, όταν η κάμερα γυρίζει στο τέλος του δεύτερου βίντεο, φαίνονται νεκροί.

    Δείτε τα βίντεο:

    Η Washington Post δημοσιεύει και μια φωτογραφία με τον χάρτη της περιοχής στον οποίο είναι σημειωμένα τα σημεία της αρπαγής, αλλά και της εκτέλεσης των τεσσάρων πολιτών από τους άνδρες της Χαμάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Πατέρας κρατά στην αγκαλιά το νεκρό παιδί του – Σκληρές εικόνες

    Μακρόν: Απεχθής εκβιασμός η κράτηση ομήρων από τη Χαμάς

    Μεσανατολικό: Πρωτοβουλία Μπορέλ για ειρήνευση – Καλεί τους ΥΠΕΞ Ισραήλ και Παλαιστίνης στο Ομάν



    ΣΧΟΛΙΑ