• Πολιτική

    ΠΟΕΔΗΝ: Ελλιπές σύστημα φύλαξης και δηλώσεις Πολάκη πίσω από τις επιθέσεις σε γιατρούς του ΕΣΥ

    • NewsRoom


    Το θέμα των επιθέσεων κατά των γιατρών του ΕΣΥ θίγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με σημερινή ανακοίνωσή της, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στο ελλιπές σύστημα φύλαξης όσο και στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για το προσωπικό του ΕΣΥ.

    Με τα τελευταία περιστατικά να σημειώνονται στα νοσοκομεία της Νάουσας στις 19/12/2017 (ξυλοδαρμός γιατρού) και ακολούθως στο νοσοκομείο της Λαμίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (απειλή με όπλο), η Ομοσπονδία επισημαίνει την αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς στους χώρους των νοσοκομείων και σε βάρος του προσωπικού τους που προσπαθεί σε αντίξοες συνθήκες να κάνει τη δουλειά του.

    «Πέραν της ελλιπούς φύλαξης, για την βίαιη συμπεριφορά των συνοδών και των ασθενών κατά των γιατρών και του προσωπικού, ευθύνονται και οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αν. Υπουργού Υγείας που στοχοποιεί το προσωπικό των νοσοκομείων.

    Ο Αν. Υπουργός Υγείας έχει πει κατά καιρούς ότι το προσωπικό των νοσοκομείων αποτελεί πλοκάμια του παρακράτους, ότι τα παίρνουν, ότι πλέκουν και άλλες απαξιωτικές εκφράσεις.

    Τέτοιες δηλώσεις καλλιεργούν παραβατικές συμπεριφορές. Δυστυχώς τηρούν σιγή ιχθύος ο κος Τσίπρας και ο κος Ξάνθος σε τέτοιες δηλώσεις, που πυροδοτούν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του προσωπικού», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

    Ειδικότερα όσον αφορά στο νοσοκομείο της Λαμίας, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι οι κάμερες ασφαλείας στους χώρους είναι ελλιπέστατες, όπως επίσης και το προσωπικό ασφαλείας (13 άτομα, ενώ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη παροχή των Υπηρεσιών Υγείας, από τις ελλείψεις προσωπικού και την κακή κατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

     «Το Νοσοκομείο της Λαμίας, ήταν ένα από αυτά που είχαν κλαπεί Ιατρικά Μηχανήματα. Τότε λοιπόν είχαν δεσμευτεί, ο Αν. Υπουργός Υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας όπως είχαμε ζητήσει ως ΠΟΕΔΗΝ. Και το ίδιο ζήτησε το Σωματείο Εργαζομένων. Δεν έγινε απολύτως τίποτα!!!”, τονίζει η Ομοσπονδία, ενώ αναφερόμενη στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού επισημαίνει: “Οφείλουν άμεσα να μαζέψουν τον Αν. Υπουργό Υγείας,  να ανακαλέσει τέτοιες  απαράδεκτες δηλώσεις, πριν θρηνήσουμε θύματα».

     



    ΣΧΟΛΙΑ