• Top Stories

    Τραμπ: Αν κάτι συμβεί στην Αμερική θα φταίει ο δικαστής!

    Τραμπ


    Με απειλές κατά του δικαστή που εξέδωσε την απόφαση με την οποία «πάγωσε» το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα για επτά μουσουλμανικές χώρες ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της αμερικανικής δικαιοσύνης.

    «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής θα έβαζε τη χώρα μας σε τέτοια περιπέτεια. Αν κάτι συμβεί, θα φταίει αυτός και το δικαστικό σύστημα. Άνθρωποι έρχονται χωρίς έλεγχο. Κακό!» έγραψε ο Τραμπ αναφερόμενος στον δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ, τον δικαστή που την παρασκευή μπλόκαρε την ισχύ του διατάγματος.

    Το ομοσπονδιακό εφετείο, αφού απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης για άμεση αποκατάσταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης για υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, έδωσε προθεσμία μέχρι  σήμερα, Δευτέρα στους αντίδικους να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους, πριν εξετάσει την ουσία της υπόθεσης.

    Αν το αίτημα της κυβέρνησης απορριφθεί οριστικά στο ομοσπονδιακό εφετείο, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προσφύγει το Ανώτατο Δικαστήριο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί τον ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ ότι επιχειρεί να ερμηνεύσει τις αποφάσεις του προέδρου και επισημαίνει ότι μοναδικός αρμόδιος για να αποφασίσει ποιος μπαίνει ή όχι στην χώρα είναι ο πρόεδρος. Από την πλευρά τους, οι δυο πολιτείες, Μινεσότα και Ουάσινγκτον, που ζητούν την ανάκληση του διατάγματος, υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:«Κόβουν» την Ελλάδα στη μέση οι αγρότες – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα μπλόκα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέμβαση «τύπου Ομπάμα» περιμένει από τον Τραμπ το Μαξίμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ποιος τραπεζίτης δε θέλει να γίνει CEO στην Πειραιώς; Τι συμβαίνει με τον Α. Θωμόπουλο και τον Ε. Βασιλάκη;



    ΣΧΟΛΙΑ