• Πολιτική

    Θύελλα αντιδράσεων για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι – Τη λίστα των επιβαινόντων ζητά η ΝΔ

    Τσίπρασ


    Συνεχίζει η ΝΔ να θέτει ερωτήματα σχετικά με την πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι, μετά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Λισαβόνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, έθεσε έξι βασικά ερωτήματα, στα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να απαντηθούν άμεσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

    «Τα ερωτήματα που εγείρονται για το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι είναι πάρα πολύ σοβαρά», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και τα απαρίθμησε:

    1. Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά το ταξίδι αυτό; Θυμίζω ότι μόνο μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ταξίδι, 6 μέρες μετά.

    2. Υπήρχε, μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Ρότσιλντ; Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του, Κυριακή απόγευμα, με τη Ρότσιλντ, χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον Πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

    3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ;

    4. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, γνώριζε εάν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Επιμένει ο κ. Καμμένος στις απόψεις που, επί χρόνια, διατύπωνε για τη Ρότσιλντ;

    5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Μιχάλης Καλογήρου;

    6. Ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον κ. Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων.

    Λίγο μετά κατέληξε λέγοντας: «Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο ελληνικός λαός, που δοκιμάζεται, απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής. Για μας τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα».

    Το ταξίδι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

    Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν το Σαββατοκύριακο ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πραγματοποίησε στάση στο Παρίσι μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Νότου στη Λισαβόνα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «αήθεις και ψευδείς» τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τις οποίες ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

    Σύμφωνα με το Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ο κ. Τσίπρας έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, όσο και η γαλλική κυβέρνηση.

    Εκεί, κατά τις κυβερνητικές πηγές, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L’ Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

    Επίσης, ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, στο Παρίσι.

    Όπως επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου της 4ης Φεβρουαρίου, η στάση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι έγινε για να συναντηθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.

    Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει επίσημη σύμβαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή.

    ΆδωνιςH ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη

    ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών

    ΘΕΜΑ: Αναφορικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild
    Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωση στις 4/2/2017 επεσήμανε, αναφορικά με τη στάση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι, ότι σκοπός της ήταν να συναντηθεί ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.
    Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
    1. Υπάρχει επίσημη σύμβαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild;
    2. Αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή;

    Ο Ερωτών Βουλευτής,
    Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
    Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίνουν το αφορολόγητο, ψάχνουν ανταλλάγματα (και στο βάθος εκλογές)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Τι αναφέρει η έκθεση για το ελληνικό χρέος, οι προκλήσεις και οι τρεις λύσεις για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περίεργη εκτίμηση. Το δολάριο θα καταρρεύσει με τον Τραμπ (όπως έγινε το 1980)



    ΣΧΟΛΙΑ