• Πολιτική

    Πόλεμος Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη: «Τζάμπα μαγκιά να λες ότι δεν ψηφίζεις τα μέτρα». Όλο το παρασκήνιο με το …φλερτ Καμμένου

    ΝΔ


    Ένας νέος πόλεμος φαίνεται πως ανοίγει στη ΝΔ μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη για τη στρατηγική του, κάτι που σύμφωνα με πηγές του κόμματος είναι απαράδεκτο, μιας και φαίνεται πως δεν υπάρχει πλέον σύμπνοια απόψεων και τρόπου αντιμετώπισης των καταστάσεων.  Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη έγιναν λίγες ώρες μετά την επίθεση φιλίας του Πάνου Καμμένου στον ίδιο. Έτσι  ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ στη γραμμή Καμμένου έσπευσε να «ανταποδώσει»  τις φιλοφρονήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ.

    Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος αποδόμησε τη λογική Μητσοτάκη -σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας: «Από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, πόσω μάλλον που αν τα ψηφίσει θα τα εφαρμόσουμε, και αν βγούμε κι εμείς αύριο τα ίδια θα κάνουμε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία-τέσσερα βασικά πράγματα -όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα- που αφορούν την κρίση. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Ήμουν και το 2015, είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Ωστόσο, απέδωσε ευθύνη και στον Αλέξη Τσίπρα για την αδυναμία εθνικής συνεννόησης, λέγοντας ότι εκείνος θα έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία.

    Επί της ουσίας ο ίδιος έδωσε ψήφο… εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει συγχωροχάρτι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας(;) ότι όλοι είναι ίδιοι!

    Ο κ. Μεϊμαράκης ωστόσο, αναφέρθηκε με έντονο ύφος και στη χθεσινή τοποθέτηση Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει τα μέτρα που θα κλείνουν τη δεύτερη αξιολόγηση: «Είναι τζάμπα μαγκιά να λες “δεν ψηφίζω τα μέτρα” ή να λες “θα αποχωρήσω από τη Βουλή”, όπως είπε ο Λοβέρδος, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και δεν διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

    Μάλιστα, αν η αντιπολίτευση αποχωρήσει από τη Βουλή, η ψηφοφορία θα γίνει επί των παρόντων και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνεται ακόμα περισσότερο, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης. «Το 2015 η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Τότε, εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

    «Στα κόμματα δεν υπάρχει μία, αλλά περισσότερες απόψεις. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να ικανοποιήσουν το 5% και οι άλλοι που θέλουν να διευρύνουν τα όρια», επεσήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι απ’ όπου πέρασε είχε στόχο τη διεύρυνση και την πρωτιά της παράταξης (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ, Γραμματεία ΝΔ).

    Τι ανέφερε χτες ο Κυριάκος

    Μόλις χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν θα καταψηφίσει μόνο τα μέτρα ή και τα αντίμετρα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε: «Δεν ψηφίζουμε τίποτα, όλο το δημοσιονομικό πακέτο. Ο Αλ. Τσίπρας μόνος του θα φέρει το βάρος της υπερψήφισης των μέτρων. Δικός του ο λογαριασμός, ο ίδιος πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Χατζηπατέρας: Η αναπάντεχη έκπληξη από την Pareto για τη ναυτιλιακή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Καραμούζης: Επέστρεψε η αβεβαιότητα λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Καλογρίτσας: Όχι πια εκδότης, μόνο κατασκευαστής!

     



    ΣΧΟΛΙΑ