• Πολιτική

    Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Γιάννη Κουρτάκη – Αθώος ο Παναγιώτης Τζένος

    Κουρτάκης Τζένος Καμμένος

    Γιάννης Κουρτάκης – Παναγιώτης Τζένος


    Ένοχο για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του Πάνου Καμμένου και των ανήλικων τέκνων του έκρινε τον Γιάννη Κουρτάκη ο εισαγγελέας του Αυτόφωρου Μονομελές Πρωτοδικείου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση με 3ετή αναστολή. Για τις ίδιες κατηγορίες εναντίον του υπουργού Άμυνας, ο συγκατηγορούμενος του δημοσιογράφου, Παναγιώτης Τζένος κρίθηκε αθώος. 

    Μετά το τέλος της πολύωρης διαδικασίας, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου.»

    Ο Παναγιώτης Τζένος στήριξε τον συγκατηγορούμενό του, αναφέροντας πως «η απόφαση κατά του Γ. Κουρτάκη είναι άδικη και θα την εφεσιβάλλουμε.»

     Τι είχε προτείνει ο εισαγγελέας

    Μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κ.Κουρτάκη και την αθώωση του δεύτερου κατηγορουμένου, δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου.

    «Αποδείχτηκε πλήρως η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή σε βάρος του κ.Κουρτάκη. Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς το δόλο καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του πήραν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός, τονίζοντας για τα παιδιά του κ.Καμμένου και τα όσα είπε ο κ.Κουρτάκης στη ραδιοφωνική εκπομπή περί ανάμειξης του “μικρού Καμμένου” στην τρομοκρατία:

    «Ήταν ψευδή και είχαν σκοπό να βλάψουν τον υπουργό και τα ανήλικά τέκνα του. Στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και ποσών ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί επέχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις.”»

    Τζένος: “Μας έχει στοχοποιήσει ο κ.Καμμένος”

    Στην απολογία του ο Παναγιώτης Τζένος υποστήριξε ο ίδιος δεν έκανε καμία αναφορά στα παιδιά του υπουργού και ότι η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και ο εκδότης της Γιάννης Κουρτάκης έχουν στοχοποιηθεί από τον κ.Καμμένο.

    «Εκτελείται σχέδιο για δολοφονία προσωπικότητας», είπε απολογούμενος. «Δεν ξέρω γιατί είμαι εδώ. Με συνέλαβαν στο γραφείο μου άνδρες του τμήματος εκβιαστών. Εκείνη την ημέρα στο γραφείο μου ήταν και ο ανήλικος γιος μου και είδε να με σέρνουν… Εγώ σε αυτή την εκπομπή είπα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ανέφερα μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καμμένος πήγε στις Άλπεις και ότι αυτό χρειάζεται λεφτά για να το κάνεις. Η εκπόμπη μας είναι πολιτικού σατυρικού χαρακτήρα …Εγώ προσωπικά ήθελα να κάνω πολιτική κριτική για το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος εμφανίζει μια διγλωσσία. Από τη μία κόπτεται δήθεν για τον ελληνικό λαό και από την άλλη πάει χριστουγεννιάτικες διακοπές στις Άλπεις. Αυτό που ανέφερα για το αλκόολ, το ούζο, δεν έχει τίποτα το συκοφαντικό. Ο κ. Καμμένος έχει πει πολλά ψέματα, έχουμε το δικαίωμα σαν δημοσιογράφοι να κάνουμε κριτική.»

    Πρόεδρος: Γνωρίζετε για ποιο από τα παιδιά του κ. Καμμένου μιλούσε ο κ. Κουρτάκης;

    Π. Τζένος: Δεν ήξερα για ποιον γιο μιλούσε…Ήταν κάτι που ειπώθηκε εκείνη τη στιγμή…Δεν έχω καμία συμμετοχή σε αυτό. Ξέρω τον Κουρτάκη χρόνια. Έχει ήθος και έχει ενοχληθεί σφόδρα με την πρακτική του κ. Καμμένου να τον παρουσιάζει ως έμπορο ναρκωτικών. Αυτό που κάνει ο κ. Καμμένος λέγεται δολοφονία προσωπικότητας και είναι κάτι που το ξέρει καλά. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Ο κ. Καμμένος συστηματικά επιτίθεται στην εφημερίδα. Ξέρετε έχω και ‘γω ένα παιδί μικρό και δεν μπορούν να λένε για εμένα ότι είμαι συνεργατης εμπόρου ναρκωτικών και ότι τα παίρνουμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μένω στο ενοίκιο. Είναι δυνατόν να πηγαίνω στο χωριό μου και να μου λένε ότι πήρα 600 .000 ευρώ προσωπικά από το ΚΕΛΠΝΟΟ;

    Έλενα Τζούλη (σύζυγος και δικηγόρος Π.Καμμένου): Είναι αδίστακτοι, στιγμάτησαν τα παιδιά μου

    Ο Γιάννης Κουρτάκης δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

    Σύζυγος Π.Καμμένου: “Αν φοράει παντελόνια να φέρει τα στοιχεία που λέει ότι έχει…”

    Σε πολύ υψηλούς τόνους κατέθεσε νωρίτερα στο δικαστήριο η σύζυγος του κ. Καμμένου.
    Στην κατάθεσή της η Ελενα Τζούλη είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι “επιτίθενται” στην οικογένειά της, καθώς όπως η ίδια υποστήριξε, ο Γ. Κουρτάκης είχε απειλήσει στο παρελθόν τον συζύγό της όταν ακείνος έστειλε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ΕΣΗΕΑ.

    Ιδιαίτερα επικριτική ήταν για την απουσία του κ.Κουρτάκη από το δικαστήριο: «Είπαν ότι ο άνδρας μου είναι χρόνια αλκοολικός …Αφήνουν σοβαρές υπόνοιες ότι τα χει πάρει. Και αυτά για να σταματήσουν τον έλεγχο που κάνει για τις σχέσεις του Κουρτάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη. Να έρθει εδώ ο Κουρτακης, ο άντρας, ο μάγκας, και εάν φοράει παντελόνια να μου φέρει τα στοιχεία που λέει ότι έχει για τα παιδιά μου; Μου στιγμάτισαν τα παιδιά μου, έκαναν κακό στην οικογένειά μου. Έχω πλέον τεράστιο πρόβλημα. Ο 10χρονος γιος μου δεν θέλει να πάει στο σχολείο…Αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα στην οικογένειά μου εξαιτίας αυτών των αδίστακτων…»



    ΣΧΟΛΙΑ