• Διεθνής πολιτική

    Mάικ Πομπέο: Από το Tea Party και τη βιομηχανία όπλων στη CIA

    • Contributor
    Πομπέο

    Μάικ Πομπέο


    Η Αμερικανική Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Μάικ Πομπέο στη θέση διευθυντή της CIA, παρά τις επιφυλάξεις κάποιων γερουσιαστών ότι ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας ενδεχομένως να επεκτείνει το πρόγραμμα παρακολούθησης είτε θα επιτρέψει την χρήση των λεγόμενων «ενισχυμένων τεχνικών ανακρίσεων» που θεωρούνται ευρέως μέθοδοι βασανιστηρίων.

    Ο Μάικ Πομπέο είναι αντιπρόσωπος του Κάνσας στο αμερικανικό Κονγκρέσο, ανήκει στο Tea Party και είναι ισόβιο μέλος της National Riffle Association -Εθνική Ένωση Όπλων-  του πανίσχυρου λόμπι  που έχει παραλύσει κάθε προσπάθεια σοβαρού ελέγχου της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

    Ο Πομπέο είναι απόφοιτος το Χάρβαρντ και μερικές από τις δηλώσεις του έχουν μείνει ιστορικές. Ο Πομπέο τάσσεται  κατά του κλεισίματος του Γκουντάναμο και μάλιστα μετά από επίσκεψή του το 2013 στο στρατόπεδο όταν οι κρατούμενοι έκαναν απεργία πείνας είχε δηλώσει: «Μου φάνηκε ότι έχουν βάλει κάποια κιλά». Ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ του κλεισίματος όλων των υπηρεσιών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης το 2014. Τάσσεται επίσης κατά του περιορισμού εκπομπής ρύπων και  είναι αρνητής της κλιματικής αλλαγής.

    Το 2013 σε ομιλία του στο Κογκρέσο είχε πει ότι οι μουσουλμάνοι ηγέτες που δεν καταδικάζουν τις τρομοκρατικές ενέργειες που γίνονται στο όνομα του Ισλάμ είναι συνένοχοι των τρομοκρατών. Υποστηρίζει σθεναρά τα προγράμματα της NSA για τα προγράμματα παρακολούθησης πολιτών. Ο Πομπέο τάσσεται  κατά των αμβλώσεων και θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητο αναγράφεται στην ετικέτα ενός προϊόντος ότι είναι γενετικά τροποποιημένο.

    Καθώς η ψηφοφορία βρισκόταν σε εξέλιξη, ο υποψήφιος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για νέος επικεφαλής της CIA λάμβανε 67 ψήφους «υπέρ», που αρκούσαν για την επικύρωση του διορισμού του και 30 ψήφους κατά. Σχεδόν όλες οι αρνητικές ψήφους προέρχονταν από γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωταθλήτρια στην τιμή της βενζίνης η Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος …μαινόμενος: Τι ορίζει ο στρατιωτικός νόμος για τους 7 προκλητικούς φαντάρους στο Μεσολόγγι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σιβηρικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα με καταιγίδες, βροχές και χιόνια – Αναλυτική πρόβλεψη



    ΣΧΟΛΙΑ