• Πολιτική

    Με εντολή Τραμπ η επιδρομή στο αρχηγείο της Αλ Κάιντα – Ένας αμερικάνος στρατιώτης νεκρός

    • NewsRoom
    στρατιώτης


    Δεν σταματάει πουθενά ο Τραμπ. Όπως φαίνεται ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήρθε να ταράαξει τα νερά.
    Έγινε γνωστό πως ο Τραμπ έδωσε εντολή για επιδρομή των ειδικών δυναμέων της Αμερικής στο αρχηγείο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, η οποία είχε σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες για την τζιχαντιστική οργάνωση.
    Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι αμερικανικές επίλεκτες δυνάμεις δεν συνέλαβαν μαχητές ούτε απελευθέρωσαν κρατουμένους από το κτίριο μετά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (χθες) κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ένας Αμερικανός στρατιώτης. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ που πραγματοποίησαν την επιδρομή είχαν δεχθεί πυρά.

    Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την αυγή στη Γάκια, στο κέντρο της Υεμένης, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, είχε στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο από την Υεμένη, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.
    Νεκρός ένας αμερικανός στρατιώτης
    Ένας στρατιώτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (χθες) εναντίον του αρχηγείου της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

    Δεκατέσσερα μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο σκοτώθηκαν στην επιδρομή, η οποία “εξασφάλισε πληροφορίες που αναμφίβολα θα μας επιτρέψουν να γνωρίζουμε καλύτερα τα σχέδια μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων”, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ.

    “Είμαστε πολύ λυπημένοι για την απώλεια ενός από τα μέλη των επίλεκτων υπηρεσιών μας”, δήλωσε ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

    “Οι θυσίες είναι πολύ βαθιές στη μάχη που διεξάγουμε κατά των τρομοκρατών που απειλούν αθώους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Τουρκίας – Βρετανίας για την ανάπτυξη μαχητικού υπερόπλου – Τι κρύβεται από πίσω

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη! Ο Αστυνόμος Σαΐνης μας «δείχνει» το πρόσωπο του μεγαλύτερου εχθρού του (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Grexit ξανά; Ποιες οι πιθανότητες για έξοδο με μπόνους 50 δισ



    ΣΧΟΛΙΑ