• Top Stories

    Εμφύλιος στον Άρειο Πάγο – Τι ζητούν 15 αντεισαγγελείς για το όριο συνταξιοδότησης

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Να πάρουν θέση για το εάν μπορεί να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης των δικαστών εκτός συνταγματικής αναθεώρησης ζητούν 15 από τους 17 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

    Με γραπτό αίτημα τους προς την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου ζητούν θα σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.

    Υποστηρίζουν επίσης ότι το θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες αν και δεν είχε απασχολήσει επί πολλές δεκαετίες εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

    Μετά τη χθεσινή αναβολή της σύγκλησης της Ολομέλειας των αρεοπαγιτών, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατά την κοπή της πίτας το πρωί στο Εφετείο επανέλαβε ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μόλις η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου, είναι έτοιμη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Περίεργο Deal: Ποιος (λέει ότι) θέλει το ΔΟΛ αλλά θέλει να του κόψουν οι τράπεζες και τα δικά του δάνεια;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η “άγνωστη” συμφωνία Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις εκλογές χωρίς… “λίστα”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σουλτς – Μέρκελ: Κατά μέτωπο επίθεση



    ΣΧΟΛΙΑ