• Διεθνής πολιτική

    Δεν φαντάζεστε! Ιδού τι θα γινόταν αν ο Τραμπ έπεφτε σήμερα θύμα δολοφονίας

    • NewsRoom


    Τι θα γινόταν αν, σε λίγες ώρες, στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ, ο ίδιος έπεφτε θύμα δολοφονίας; Ποιος θα αναλάμβανε τα ηνία της Αμερικής; Πρόκειται για ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο είναι πιθανό να συμβεί, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο έκθεση που βασίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

    Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε η εξουσία θα παρέμενε στους Δημοκρατικούς, όπως εξηγεί σε ανάλυσή του το CNN προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των υποστηρικτών του. Πολλοί χρήστες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στα social media επισημαίνοντας ότι, η ανάλυση αυτή του CNN δίνει… ιδέες σε όσους δεν τον θέλουν για πρόεδρο.

    Χτες , στο βραδινό του δελτίο, το τηλεοπτικό δίκτυο ανέλυσε πως, με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα, αν κάποιος δολοφονούσε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο στην τελετή ορκωμοσίας του τότε θα αναλάμβανε ένας υπουργός του Ομπάμα.

    Το ρεπορτάζ του CNN ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο αντικαταστάτης του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δεν θα ήταν κάποιος από το κυβερνητικό του επιτελείο αλλά ένα υπουργικό στέλεχος του απερχόμενου Δημοκρατικού προέδρου.

    Να σημειώσουμε ότι το αμερικανικό δίκτυο είχε δεχτεί επίθεση από τον Τραμπ κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. Τότε, ο Αμερικανός Μίδας είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του CNN, λέγοντάς του να “βγάλει τον σκασμό”.

    Για την ιστορία πάντως, με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αν συμβεί κάτι στον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τα καθήκοντά τους ασκούνται από τους υπουργούς Εξωτερικών. Στην περίπτωση όμως της σημερινής τελετής της ορκωμοσίας , η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη.

    Μέχρι το μεσημέρι, οι υπουργοί του Ομπάμα θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί , αυτό ισχύει βεβαίως και για τον ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι. Όμως, ο εκλεκτός του Τραμπ για το αξίωμα, Ρεξ Τίλερσον, δεν έχει ακόμη λάβει τις “ευλογίες” της Γερουσίας. Κατά συνέπεια, θα αρχίζει να εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τομ Σάνον, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος Πολιτικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση Ομπάμα. Σύμφωνα με την ανάλυση του CNN, o αντικαταστάτης του Τραμπ δεν θα παρίσταται στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ για λόγους ασφαλείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Περιστέρης: Χρειαζόμαστε έναν νέο επενδυτικό πατριωτισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα πρέπει κάποιος να καταπίνει χάπια της χαράς για να τα βλέπει όλα αισιόδοξα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελάτε να ξαναχτίσουμε το brand name Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ