• Top Stories

    Χάος στη Βραζιλία λόγω απεργίας των αστυνομικών: Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες κλοπές, φόβος παντού

    Βραζιλία


    Το απόλυτο χάος κυριαρχεί στις μεγαλουπόλεις στη Βραζιλία έπειτα από την απόφαση των αστυνομικών να κηρύξουν απεργία διαρκείας. Οι νεκροί από το ανεξέλεγκτο κύμα βίας  έχουν ξεπεράσει το τελευταίο 6ήμερο τους 100 και η κυβέρνηση της χώρας έχει επιστρατεύσει τον στρατό για να επιβάλει την τάξη.

    Καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύση στα αιτήματα των αστυνομικών, οι οποίοι δηλώνουν πως θα επιμείνουν στην απόφασή τους να απέχουν των καθηκόντων τους, οι εκτελέσεις και συγκρούσεις έχουν αυξηθεί. Όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, καταστήματα και υπηρεσίες είναι κλειστά, ενώ οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους, όπου οι συμμορίες λειτουργούν ανεξέλεγκτα και σκοτώνουν για ελάχιστα ποσά.

    Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο επιστρατεύθηκαν 1.200 στρατιώτες προκειμένου να περιορίσουν τις ταραχές. Ωστόσο, η κατάσταση δεν δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη έχουν καταγραφεί 101 δολοφονίες σε έξι ημέρες. Τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί κατά έξι φορές, ενώ πάνω από 200 αυτοκίνητα έχουν κλαπεί στη Βιτόρια μέσα σε μία ημέρα, όταν ο μέσος όρος στην ίδια πολιτεία είναι μόλις 20.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο γαμπρός των Κλίντον, Marc Mezvinsky, έκλεισε οριστικά το hedge fund του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Michael Jackson δολοφονήθηκε – Tι έδειξε η νεκροψία του «Βασιλιά» της ποπ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρωσικό μαχητικό σκότωσε κατά λάθος τρεις Τούρκους στη Βόρεια Συρία



    ΣΧΟΛΙΑ