• Top Stories

    Χαμός στην Ρώμη! Η πόλη γέμισε αφίσες κατά του Πάπα – Γιατί τον κατηγορούν (pics)

    • NewsRoom
    ΠΑΠΑΣ


    Στη Ρώμη τοιχοκολλήθηκαν αφίσες, που κατηγορούν τον Πάπα ότι επιτίθεται στους συντηρητικούς Καθολικούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Οι αφίσες τοποθετήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (3-4/2) από μυστηριώδεις ακτιβιστές και είχαν μία φωτογραφία του Πάπα, ενώ από κάτω έγραφαν: «Πού είναι το έλεός σου»;

    Οι αφίσες εμφανίστηκαν μερικές ώρες πριν το Βατικανό ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη του – επιλογή του Πάπα – μία κίνηση που θα τον φέρει σε κόντρα με τον συντηρητικό καρδινάλιο Raymond Leo Burke, ο οποίος είναι συχνά επικριτικός με τον Πάπα.

    Με μία επιστολή από το Βατικανό ανακοινώθηκε ότι ο αντικαταστάτης θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Angelo Becciu μέχρι να γίνουν εκλογές για να αναδειχτεί ο νέος Μέγας Μάγιστρος σε μερικούς μήνες.

    Αυτό που κάνει τις αφίσες ακόμα πιο μυστηριώδεις είναι ότι έχουν γραφτεί με την τοπική διάλεκτο Romanesco, που μιλούν μόνο στην περιοχή της Ρώμης.

    Οι αρχές τις κάλυψαν με χαρτί που έγραφε «παράνομη διαφήμιση», καθώς είχαν κολλήσει στους τοίχους χωρίς κάποια έγκριση ή, πληρωμή φόρου.

    Capture

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθωώθηκε ο Γ. Βραχνής που είχε μηνύσει η «Χρυσή Αυγή»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα! Δεν πάει το μυαλό σας σε ποια χώρα…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο δικαστής που… σταμάτησε τον Τραμπ; (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ