• Top Stories

    Χαμός στην Εύβοια – 8 “Ιντιάνα Τζόουνς”… ψάχνουν για θησαυρό – 12 σεντούκια με 24.000 λίρες!

    • NewsRoom


    Τρέλα στην Εύβοια! Οκτώ “Ιντιάνα Τζόουνς” ψάχνουν θησαυρό, μετά τα λόγια ενός παππού, που τον ψιθύρισε πριν πεθάνει! Ειδικότερα, η ιστορία έχει ξεκινήσει πριν από περίπου 5 χρόνια όπου λίγο πριν πεθάνει ο παππούς εκμυστηρεύτηκε το μυστικό με τον χάρτη και τα σημάδια στα εγγόνια του. Αρχικώς τα εγγόνια δεν δώσανε ιδιαίτερη σημασία καθότι το θεώρησαν ως μύθο και ανοησίες. Πλην όμως, όταν έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή, είδαν ότι τα σημάδια είναι αληθινά!

    Συγκεκριμένα, υπάρχουν 8 διεκδικητές, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα πριν από δύο χρόνια περίπου για έκδοση άδειας για να ψάξουν για το θησαυρό. Ήθελαν να είναι νομότυποι και όπως δήλωσε ο δικηγόρος, ανακάλυψε ότι ο χώρος βρίσκεται σε χώρο που ανήκει της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας. Έκανε αίτηση στη Μητρόπολη και αναμένει την απάντηση. Σεντούκια με διαμάντια και χρυσό, κοσμήματα ισχυρίζονται οι κληρονόμοι ότι υπάρχουν θαμμένα, αφού ο προπροπαππούς τους ήταν ένας από τους εργάτες που βοήθησαν στην ταφή του θησαυρού!

    Ένας από τους κληρονόμους πήγε στο σημείο και αναγνώρισε τα σημάδια που είχαν διηγηθεί οι προγονοί του. Να σημειωθεί, ότι δεν έχουν πάει με κανένα μηχάνημα, αφού χρειάζεται ειδική άδεια.

    Οι κληρονόμοι, όπως είπε ο Σ. Σούρλας, αναζητούν 12 σεντούκια με 24.000 λίρες ή πεντόλιρα το καθένα, αυτά είναι στοιβαγμένα σε ένα χώρο, που είναι ένα μέτρο ύψος, δύο μέτρα μήκος και τρία μέτρο πλάτος. Η αξία δεν έγκειται στο χρυσό, αλλά στα διαμάντια τα οποία υπάρχουν και είναι αμύθητη! Πρόκειται για έναν θησαυρό, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει βρεθεί, είπε ο κ. Σούρλας. Σύμφωνα με το νόμο, το Ελληνικό Δημόσιο δικαιούται το 50%, καθότι πρόκειται για δημόσιο θησαυρό.

    Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η… Μητρόπολη Χαλκίδος. Ειδικότερα, το σημείο βρίσκεται σε χώρο ο οποίος αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιστιαίας, Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων από την οποία έχουνε αιτηθεί τη συναίνεση προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία εκσκαφής με την έκδοση της άδειας από τον Δικηγόρο των 8 «κληρονόμων» του μυστικού τον κ. Στέλιο Σούρλα προκειμένου να έρθει στην επιφάνεια ο αμύθητος θησαυρός.

    Ξέρω όλα τα μυστικά”

    Σήμερα στην Espresso, μίλησε μία από τους… 8 Ιντιάνα Τζόουνς λέγοντας πως “όταν τα τελευταία λόγια του πατέρα σου είναι για τον θησαυρό που άκουγες από παιδί, να μιλούν για αυτόν όχι μόνο εκείνος αλλά και ο παππούς σου, δεν μπορείς παρά να πιστέψεις ότι υπάρχει¨.

    Όπως ανέφερε, οι ιστορίες για τα πολύτιμα σεντούκια που φέρεται ότι είναι θαμμένα σε χώρο που ανήκει σε εκκλησία της Μητρόπολης Χαλκίδας, Ισταίας και Βορείων Σποράδων ήταν καθημερινά αντικείμενο συζητήσεων του παππού, καθώς υποστήριζε ότι τα είχε θάψει ο δικός του προπάππους.

    «Από μικρή άκουγα τον παππού μου να μου περιγράφει τον θησαυρό. Μιλάμε για 12 κασόνια με χρυσές λίρες και κοσμήματα με διαμάντια και πετράδια. Τις τελευταίες ώρες προτού φύγει από τη ζωή, μας φώναξε κοντά του και τα τελευταία του λόγια, η τελευταία του επιθυμία, ήταν να του υποσχεθούμε ότι θα ψάξουμε να τον βρούμε. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος την ώρα που φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι, να λέει ψέματα». Και κατέληξε: «Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να



    ΣΧΟΛΙΑ