• Πολιτική

    Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται η συντριβή του αεροσκάφους, που συνετρίβη σε σπίτια – 37 οι νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά (upd)

    • NewsRoom


    Σε σφάλμα του πιλότου οφείλεται η συντριβή του ναυλωμένου αεροσκάφους από τις Turkish Airlines σε χωριό κοντά στην Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους.

    «Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων, ήταν λάθος του πιλότου», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κιργιζίας, Moukhametkali Aboulgaziev, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

    Επρόκειτο για εμπορική πτήση, ενώ το αεροσκάφος, που ανήκε στην ACT Arilines, ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

    Συνετρίβη πάνω σε περίπου 15 σπίτια, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. «Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν», συμπλήρωσε.

    Το Interfax που επικαλείται το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν μεταδίδει ότι η συντριβή σημειώθηκε σε απόσταση 1,5-2 χιλιομέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του Μανάς.

    Βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά τη συντριβή του Boeing

    Από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους συνολικά 37 άτομα. Ανάμεσα τους και ο πιλότος του αεροσκάφους ενώ τα υπόλοιπα θύματα εκτιμάται ότι ήταν ένοικοι των σπιτιών πάνω στα οποία συνετρίβη το αεροπλάνο.

    Ο Μουχάμεντ Σβάροφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι περί τις 07.40 τοπική ώρα μεταγωγικό αεροσκάφος ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Μανάς στο Μπισκέκ εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών.

    «Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν».

    Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος ανήκε στην ACT Arilines και ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines.

    Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μανάς έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας σύμφωνα με το Ria Novosti.


    Η Turkish Airlines με ανάρτησή της στο Twitter εξέφρασε τα συλληπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Κιργιστάν.

    kirgistan 3 kirgistan 2 kirgistan 1 kirgistan

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί απολύθηκαν οριστικά 2 εφοριακοί. Από ποιον ζήτησαν 30.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Deutsche Bank: Η μεγάλη επιστροφή των Γερμανών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Φώτης Κοκοτός: Το βασικό μας πρόβλημα είναι στο γκρέμισμα και όχι στο χτίσιμο



    ΣΧΟΛΙΑ