• First Top Stories

    Απίστευτη ατάκα Σταθάκη για το «χρυσό» εφάπαξ του golden boy του ΔΕΣΦΑ: Θα έπαιρνε κάτι παραπάνω… έτσι κι αλλιώς!

    Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Τους «ασκούς του Αιόλου» για την ασυδοσία των δημοσίων λειτουργών ανοίγει ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος αθωώνει τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρη Νίκα, ο οποίος χορήγησε στον εαυτό του χρυσό εφάπαξ 258.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο περιστατικό με εφάπαξ αμοιβές-μαμούθ είχε συμβεί το περασμένο διάστημα με τους επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα.

    Επί της ουσίας ο κ. Σταθάκης δίνει το έναυσμα στους επικεφαλής δημοσίων οργανισμών να εκμεταλλεύονται τα παραθυράκια του νόμου και να λειτουργούν κατά το δοκούν.

    «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στον «Real FM» και συνέχισε:

    «Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών (σσ. εννοεί τον ΑΔΜΗΕ) όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε, όπως αντιδράσαμε».

     

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, πήρε προαγωγή από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας και στη συνέχεια υπέβαλε παραίτηση για συνταξιοδότηση με αποτέλεσμα το εφάπαξ που θα λάβει να είναι κατά 100.000 μεγαλύτερο από εκείνο που προβλεπόταν για την προηγούμενη θέση την οποία κατείχε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξαφνικός πόλεμος στο λιανεμπόριο: Καρυπίδης vs Σπυρόπουλου – Τι απαντά ο Απ. Σπυρόπουλος στο mononews

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο ΑΕΠΙ: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών του Δ.Σ. με εντολή εισαγγελέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η τεχνική συμφωνία πλησιάζει, αλλά η συνολική συμφωνία πάει για Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ