ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην καταγγελία ότι κυκλώματα διακινητών έστελναν μαζικά γραπτά μηνύματα προτρέποντας μετανάστες να επιλέξουν την Ελλάδα αντί για την Ιταλία προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηνύματα εστάλησαν στις αρχές Ιουλίου, την περίοδο που καταγράφηκαν μαζικές αφίξεις στην Κρήτη.
«Μην πάτε προς τα εκεί (στην Ιταλία), κινηθείτε προς την Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Είναι το πιο ασφαλές ταξίδι και η χώρα έχει ελαστικό πλαίσιο», δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές αντιδρούν σε αυτές τις «επιθετικές κινήσεις» των κυκλωμάτων μέσω διπλωματίας, νομοθεσίας και ενίσχυσης της προστασίας.
Χωρίς να αποκαλύψει τους αποστολείς των μηνυμάτων, ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μαζική καμπάνια επικοινωνίας προς τους μετανάστες.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, έως το τέλος του έτους θα κατατεθεί και νομοσχέδιο για τη νόμιμη μετανάστευση.
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο αναποτελεσματικό και ρατσιστικό. Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «παχιά λόγια» και ρυθμίσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, στοχευμένες σε συγκεκριμένα ακροατήρια.
Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υιοθετεί «φιλοτραμπικές πολιτικές» και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ μέσω της Διαμάντως Μανωλάκου τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί «σκιάχτρα» και «εχθρούς», εντείνοντας τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την καταστολή εις βάρος των εργαζομένων.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο υπονομεύει το δικαίωμα ασύλου και στοχοποιεί τους αιτούντες, παρουσιάζοντάς τους ως «μεγαλοεγκληματίες».
Διαβάστε επίσης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη – Θα έχει συναντήσεις με φορείς ενόψει της ΔΕΘ
Χατζηδάκης: Φέτος, ο κόσμος θα πάει στη ΔΕθ με το Μετρό
Τζόρτζια Μελόνι: Η ΕΕ διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει «γεωπολιτικά ασήμαντη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σύσκεψη υπό τον Τραμπ για τη Γάζα με τη συμμετοχή Τόνι Μπλερ
- Κερατσίνι: Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα
- Ερντογάν: Εγκαινίασε συστήματα αεράμυνας για το «Steel Dome» – Υπερδιπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα η Aselsan
- Bloomberg: Η Ιταλία εξετάζει νέα φορολόγηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ στις τράπεζες για να στηρίξει τον προϋπολογισμό
