• Πολιτική

    Πλεύρης κατά Τσίπρα: Ήταν στο Προεδρικό χωρίς μάσκα ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

    Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης


    Πολιτική ανατιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της Κυριακής, για τη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί με κορονοϊό.

    «Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είπα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κύριος Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω των πυρκαγιών πληροφορήθηκα ότι έχω κορονοϊό. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, ότι υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης που δε μετράει η πρώτη μέρα, ο κύριος Τσίπρας βρισκόταν στην τέταρτη μέρα 24 Ιουλίου, ανέφερε αρχικά ο κ. Πλεύρης.

    «Αν δεχθούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην πέμπτη μέρα και θα έπρεπε να ήταν πέντε μέρες καραντίνα. Γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα εάν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ, οι οδηγίες είναι σαφείς, βρέθηκε με μάσκα ΚΠΝ στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα. Ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα», πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN τόνισε πως το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές. Πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα.

    «Το παράδειγμα που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι εν μέσω του χρονικού πλαισίου που έπρεπε να ήταν σε καραντίνα ή αν δεν είχε πει τη νόσο, γιατί μπορεί να πει ότι εγώ το ανακοίνωσα 20, αλλά είχα νοσήσει πιο πριν και δεν ήθελε να το πει, είναι δικαίωμά του, σε κάθε περίπτωση ήτανε μέσα στο δεκαήμερο χρονικό διάστημα. Η δήλωσή του είναι στις 20, δείτε το tweet του, λέει ότι εν μέσω των πυρκαγιών, νοσώ δεύτερη φορά. Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν 19 απόγευμα. Άρα το νωρίτερο που μπορεί να έχει νοσήσει ο κύριος Τσίπρας είναι στις 19. Στις 24 είναι ακόμα στο χρονικό πλαίσιο που θα έπρεπε να ήταν στην πενθήμερη καραντίνα ασχέτως αν έχει αρνητικό τεστ», επισήμανε.

    Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε 5 μέρες καραντίνα ασχέτως θετικού ή αρνητικού τεστ και οι επόμενες 5 μέρες με μάσκα, είπε και συμπλήρωσε: «Ούτε μάσκα φορούσε. Κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει ήταν στην πενθήμερη καραντίνα και δεν έπρεπε να είχε βγει. Αν έχει νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 δεν μπορεί να έχει νοσήσει νωρίτερα πριν από τους χρόνους που είπαμε, θα έπρεπε να ήταν με μάσκα».

    Με αφορμή αυτό ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως ο ΕΟΔΥ έχει κάποιες οδηγίες και αυτές οι οδηγίες πρέπει να τηρούνται. «Οι οδηγίες είναι πάρα πολύ απλές. Νόσησες; Πέντε μέρες απομόνωση, τις επόμενες πέντε μέρες αν δεν έχεις συμπτώματα φοράς μάσκα. Αυτό είναι αποσυνδεδεμένο από οποιοδήποτε τεστ. Γιατί το λέω αυτό; Διότι προφανώς εδώ πέρα έχουμε άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ και από τη μία πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση μας εγκαλεί “γιατί δεν παίρνετε πιο αυστηρά μέτρα και δεν κάνετε υποχρεωτική τη μάσκα;” Το έχετε ακούσει που μας ζητάει ο κύριος Ξανθός να κάνουμε πάλι υποχρεωτική τη μάσκα; Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μέσω της καραντίνας του ή εν μέσω της υποχρεωτικότητας να έχει μάσκα, δε φορούσε μάσκα σε μία κοινωνική εκδήλωση που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 300-400 άτομα».

    Το αρνητικό PCR

    Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη στο Open, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό αρνητικό PCR τεστ του Αλέξη Τσίπρα με ημερομηνία 23 Ιουλίου.

    Όπως αναφέρεται στο τεστ, δεν ανιχνεύθηκε RNA του ιού SARS-CoV-2.

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

    «Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.

    Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

    Αλλά ποιον έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό;

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται».

    Ανάρτηση Πλεύρη

    Ο κ. Πλεύρης με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: «Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για πέντε ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για πέντε ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ».

    Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας διεγνώσθη για δεύτερη φορά, θετικός στον κορονοϊό στις 20 Ιουλίου, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος με ανάρτησή του το Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

    Ανδρουλάκης: Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του



    ΣΧΟΛΙΑ