• Top Stories

    Πιθανό τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη με το βλέμμα στο Κυπριακό

    • NewsRoom


    Επαφές και συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε την επόμενη εβδομάδα Τσίπρας και Ερντογάν να έχουν την πρώτη τους συνάντηση μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται ο Σκάι, υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Οι δυο ηγέτες είχαν συναντηθεί τον περασμένο Ιούλιο στη Συνοδό του ΝΑΤΟ και το νέο ραντεβού, αν πραγματοποιηθεί, θα γίνει σε διαφορετικό περιβάλλον, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

    Ο Ταγίπ Ερντογάν θα τοποθετηθεί από το βήμα του ΟΗΕ το μεσημέρι της επομένης Τρίτης, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός το βράδυ της 28ης Σεπτεμβριου.

    Χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προπαρασκευαστική συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Όπως μεταδίδει το κυπριακό Philenews.com, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούληση να υπάρξει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες.

    Κοινή θέση των δύο ηγετών είναι πως οι συνομιλίες θα πρέπει να επανεκκινήσουν από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντάνα. Αυτό σημαίνει ότι βάση των συνομιλιών θα είναι τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το πλαίσιο Γκουτέρες, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος του Κραν Μοντάνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με το βλέμμα στην επανεκκίνηση διαλόγου για το Κυπριακό η συνάντηση Αναστασιάδη – Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Τι είπε για Αιγαίο, συνθήκη της Λωζάνης και Κυπριακό



    ΣΧΟΛΙΑ