• Ελλάδα

    Πυρά κατά Κοτζιά από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η ανεύθυνη στάση του ξεπερνά τα όρια

    • NewsRoom
    Κοτζιάς


    Δριμεία επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι χαρακτηρίζοντας τη στάση του Έλληνα υπουργού «ανεύθυνη» και «μη ειρηνική». Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ακσόι τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

    Το σχόλιο αφορά τα όσα είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του στον Alpha, στην οποία προειδοποίησε την Άγκυρα -αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό έντασης στα Ίμια- ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.

    Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Ακόμη, επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

    «Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση», επισημαίνει ο Ακσόι στην ανακοίνωσή του και καταλήγει καλώντας τον κ. Κοτζιά να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη μεταξύ τους επικοινωνία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι Τούρκοι εμβολίζουν το ελληνικό πλοίο στα Ίμια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε 19 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ε.Ε. διατηρεί του περιορισμούς στις βίζες για τους Τούρκους



    ΣΧΟΛΙΑ