• Διεθνής πολιτική

    O άνθρωπος που μπορεί με ένα τηλεφώνημα να σταματήσει τον πόλεμο στη Συρία

    • NewsRoom


    Xιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες, πόλεις συντρίμμια, παρόν και μέλλον αβέβαιο για τη Συρία. Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο με ένα τηλεφώνημα, υποστηρίζει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Fillip Chamond και προσθέτει: «Κι αυτός είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin».

    Μιλώντας στην εκπομπή του BBC “The Andrew Marr Show”, ο Chamond τόνισε πως, το αν θα φύγει ή θα μείνει ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, θα εξαρτηθεί από το αν οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να τον απομακρύνουν.

    «Υπάρχει ένας άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να τερματίσει τον εμφύλιο στη Συρία, μ΄ένα τηλεφώνημα. Κι αυτός είναι ο κύριος Putin», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

    Κάλεσμα Obama σε Putin

    Κάλεσμα στον Vladimir Putin να σταματήσει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, καθώς συνεχίζονται οι πυρετώδεις προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στο συριακό εμφύλιο, μέσα σε διπλωματικό «ναρκοπέδιο».

    Οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, με τον κ. Obama να «επισημαίνει» στον ρώσο ομόλογό του ότι «τώρα η Ρωσία να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο» στην ειρηνευτική διαδικασία, «διακόπτοντας την αεροπορική εκστρατεία της εναντίον των δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης».

    Ο κ. Obama τόνισε ακόμα την ανάγκη να παρασχεθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στις πόλεις και τις περιοχές που είναι αποκλεισμένες ή πολιορκημένες.



    ΣΧΟΛΙΑ