• Πολιτική

    Ποιοι απεργούν τη Δευτέρα – Πώς (δεν) θα κινηθούν τα μέσα

    • NewsRoom
    μετρο metro


    Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, στο μετρό, το τραμ αλλά και στον ηλεκτρικό θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, παρ΄ όλα αυτά η πλειονότητα των αστικών συγκοινωνιών δε θα λειτουργεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χάος την ερχόμενη Δευτέρα στους δρόμους της Αθήνας.

    Σε τρίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν τη Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

    Μέχρι στιγμής η ΓΣΕΕ, έχει στείλει επιστολή στους βουλευτές και καλεί σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Ιανουαρίου  2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα μεσάνυχτα – Λήγει η απεργία της ΠΝΟ

     



    ΣΧΟΛΙΑ