• Πολιτική

    Πηγές ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην ευτελίσει το συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας

    • NewsRoom
    Πηγές ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην ευτελίσει το συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας


    Nα ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να αποδεχθεί τη διεύρυνση του πεδίου έρευνας της εξεταστικής για πιθανή πολιική χειραγώγηση της κοινής γνώμης από το 2015 και εντεύθεν, με ουδέτερη διατύπωση,  καλούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

    Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα εξεταστεί στην Ολομέλεια στις 3 Νοεμβρίου.

    «Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όρισε την 3η Νοεμβρίου 2021, ως ημέρα συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με δικαίωμα της μειοψηφίας, που υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ πρότεινε και ψήφισε στο πλαίσιο της τελευταίας Συνταγματικής Αναθεώρησης», αναφέρουν οι κύκλοι της ΝΔ.

    «Η θέση της ΝΔ είναι σαφής και συγκεκριμένη όπως τη διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Να συσταθεί διευρυμένη εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, με μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων», αναφέρουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν: «Καλούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε καταφατικά ενώπιον της Βουλής στην πρόταση του πρωθυπουργού και το νεύμα του καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες, μέχρι και τη συζήτηση της 3ης Νοεμβρίου να δεχθεί την πρότασή μας, να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να μην ευτελίσει το συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας επιλέγοντας επικοινωνιακά τρικ για να ξεφύγει από το πολιτικό του αδιέξοδο.»

    «Διατυπώνουμε ξανά το ίδιο ερώτημα. Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή ουδέτερης διατύπωσης; Έχει κάτι να κρύψει;», προσθέτουν και καταλήγουν:

    «Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην ενοχική στάση του, η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021».

    Διαβάστε επίσης

    Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή



    ΣΧΟΛΙΑ