• Πολιτική

    Πηγές Μαξίμου για ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάζεται περισσό θράσος για το κόμμα της Μόρια να μας κάνει υποδείξεις

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Την άμεση αντίδραση της  κυβέρνησης προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σχολίαζε τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό, ενώ επιχειρούσε να ασκήσει υποδείξεις στην κυβέρνηση ως προς τα μέτρα που πρέπει να πάρει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν: «Χρειάζεται περισσό θράσος το κόμμα του “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και του καταυλισμού – ντροπή της Μόριας, να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση. Καλύτερα να σιωπά».

    Στη δική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει πως η κυβέρνηση άργησε να δράσει για το ζήτημα και να  καταλάβει πως για το πρόβλημα ευθύνονται οι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, υποστήριξε πως επί ημερών του είχε κάνει όλες τις κατάλληλες κινήσεις  ενώ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του με την απλοποίηση των διαδικασιών για την εξέταση του ασύλου, υποστηρίζοντας πως πρέπει να παραμείνει με 2 βαθμούς. Αντίθετα, υποστήριξε πως οι επιστροφές μεταναστών δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα και πως η λύση είναι οι πολιτικές ένταξης.



    ΣΧΟΛΙΑ