• Πολιτική

    Πηγές Μαξίμου για άρνηση Ερντογάν να συναντήσει τον Μητσοτάκη: Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του συζητά

    Μαξίμου


    «Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια», σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στα δημοσιεύματα που αφορούν σε δηλώσεις Μπορίσοφ για τη στάση του Ερντογάν.

    «Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

    «Προσπάθησα να οργανώσω μια συνάντηση τριών χωρών για το προσφυγικό, όμως λόγω του θανάτου δύο προσφύγων ο Ερντογάν αρνήθηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη».

    Ο Βούλγαρος πρόεδρος Μπόικο Μπορίσοφ, αποκάλυψε νωρίτερα όλα όσα έγιναν στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο αποδεικνύοντας ότι ο Ερντογάν εμμένει στην προπαγάνδα περί «νεκρών προσφύγων» στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Ο Μπορίσοφ είπε μεταξύ άλλων ότι προσπάθησε να συγκαλέσει μια τριμερή συνάντηση στην Σόφια ανάμεσα σε Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα αλλά ο Ερντογάν δεν ήθελε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    «Έκανα πολλές προσπάθειες να γίνει τριμερής στην Σόφια. Ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στην Σόφια την Παρασκευή. Αλλά, η απροθυμία του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβαλε φρένο στην επιθυμία μου να γίνει μια τέτοια συνάντηση. Η πρόσκλησή μου ισχύει ακόμα», είπε ο Μπορίσοφ.

    Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ερντογάν που δεν στέλνει πρόσφυγες στα σύνορά του. «Αυτό, επιτρέπει στους βούλγαρους πολίτες να κοιμούνται ήσυχοι», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Ερντογάν στην συνέντευξη Τύπου με τον Μπορίσοφ τόνισε ότι οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε όποια χώρα θέλουν και δεν μπορούν να κρατούνται δια της βίας.

    «Φεύγουν από την Τουρκία με την θέλησή τους την ώρα που χώρες όπως η Ελλάδα δεν τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και δεν παρέχουν προστασία στους πρόσφυγες και Έλληνες στρατιώτες έχουν σκοτώσει ήδη δυο μετανάστες και έχουν τραυματίσει σοβαρά άλλον έναν».



    ΣΧΟΛΙΑ