• Πολιτική

    Ποιες είναι οι αλλαγές στην λειτουργία των εκκλησιών – Όλο το ΦΕΚ

    εκκλησία


    Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την αναστολή των λειτουργιών στις εκκλησίες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

    Στο ΦΕΚ περιγράφονται επτά σημεία για το πώς θα λειτουργούν πλέον οι εκκλησίες κάθε δόγματος, τουλάχιστον έως και τις 30 Μαρτίου.

    Μάλιστα, αναφέρεται πως επιτρέπεται η προσέλευση πιστών μόνο για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους.

    Αναφορικά με τις κηδείες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, θα επιτρέπεται μόνο η προσέλευση συγγενών, φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.
    Τέλος και τα μοναστήρια κλείνουν για το κοινό.

    Πιθανό να μην κάνουμε Πάσχα στις εκκλησίες

    Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις Εκκλησίες.

    Ωστόσο ξεκαθάρισε πως «είναι παρακινδυνευμένο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει μετά από τρεις εβδομάδες. Θα περάσουμε αυτές τις δύο εβδομάδες και μετά θα αξιολογήσουμε ξανά την κατάσταση. Με αίσθημα ευθύνης θα παίρνουμε κάθε φορά την απόφαση που χρειάζεται».

    Το ΦΕΚ φέρει τις υπογραφές των υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ



    ΣΧΟΛΙΑ