• Πολιτική

    Πιερρακάκης: Βάζω φαρδιά πλατιά την υπογραφή μου πως το νομοσχέδιο θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

    Κυριάκος Πιερρακάκης

    Κυριάκος Πιερρακάκης


    «Πιστεύω με όλο μου το είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την κοινωνική της κινητικότητα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε παρέμβασή του, κατά την επεξεργασία των άρθρων του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

    «Βάζω φαρδιά πλατιά την υπογραφή μου και σας κοιτώ στα μάτια λέγοντας ότι η χώρα θα γίνει καλύτερη» με την πρωτοβουλία μας αυτή, είπε ο κ. Πιερρακάκης για το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

    Αφού επανέλαβε ότι από τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου, τα 176 αφορούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ότι αυτά πρέπει να τύχουν διακομματικής υποστήριξης, αφού αποτελούν προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, μίλησε για υποκρισία της αντιπολίτευσης, καθώς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα «εκτοξεύθηκαν». «Ουαί υμίν, φαρισαίοι υποκριτές. Μειώσατε τα δίδακτρα; Όχι» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

    «Τριάντα χρόνια προσπαθεί η ΝΔ να φέρει ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα και πάντοτε μιλούσε για αναθεώρηση του άρθρου 16. Ποτέ δεν είχε επικαλεστεί ότι υπάρχει και το ευρωπαϊκό δίκαιο» σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Καλαματιανός.

    «Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το Σύνταγμά μας είναι το ίδιο, οι προβλέψεις του άρθρου 16 είναι από το 1975, τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κ. Τσάτσος θεσμοθέτησαν αυτό το Σύνταγμα. Δεν έχει αλλάξει κάτι, ούτε στην ευρωπαϊκή νομοθεσία ή στις υποχρεώσεις της χώρας σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση» παρατήρησε ο κ. Καλαματιανός.

    Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτά που λέει τώρα, όψιμα, η ΝΔ, επικαλούμενη μία παράκαμψη του Συντάγματος, τα λέει για να εξυπηρετήσει, «προφανώς, ιδιωτικά συμφέροντα».

    Διαβάστε επίσης:

    Χάρης Δούκας: Δεν διόρισα τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο – Ψηφίστηκε από το ΔΣ

    Αυγέρη: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

    Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει με σταθερότητα να στηρίζει τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια



    ΣΧΟΛΙΑ