• Πολιτική

    Πιερρακάκης σε Κασσελάκη: Τα ζητήματα παιδείας απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης


    «Τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την τηλεκπαίδευση.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί σε ανάρτησή του στο Instagram στην περίπτωση δύο μαθητών Γυμνασίου της Γαύδου, οι οποίοι όπως υποστήριξε, αν και έλαβαν δημόσια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τηλεκπαίδευση, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να τήρησε την υπόσχεσή του.

    Η περίπτωση της Γαύδου

    Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτησή του στο facebook έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

    «Η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη. Σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις.

    Η λύση που θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποσκοπεί στο να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές, τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Και σίγουρα όχι με σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

    Το ψηφιακό φροντιστήριο

    Στην ανάρτησή του αναφέρθηκε και σε μία ακόμα πρωτοβουλία, αυτή του ψηφιακού φροντιστηρίου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά σε λίγες εβδομάδες για τα παιδιά του Γυμνασίου.

    «Τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες για τους μαθητές του γυμνασίου στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Πιερρακάκης.

    Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο στάδιο θα λειτουργήσει η ψηφιακή πλατφόρμα για τους μαθητές Γυμνασίου και από την επόμενη χρονιά για όλους τους μαθητές από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο.

    Για την Γ’ Λυκείου εξετάζεται το σενάριο μιας «ζωντανής» τάξης, με διάδραση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσες φορές ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε τη ψήφο ως χαλαρή υπήρξαν συνέπειες

    Πιερρακάκης: Να πάψουμε να παράγουμε περισσότερο διχασμό απ’ όσο μπορεί να καταναλώσει η χώρα

    Πιερρακάκης: Θα εξετάσουμε το πλαίσιο της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία



    ΣΧΟΛΙΑ