• Πολιτική

    Πιερρακάκης: Υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Society Medal από το British Computer Society

    • NewsRoom

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής


    Στην τελική τετράδα υποψηφίων για το Society Medal, διεθνές βραβείο που απονέμεται φέτος για πρώτη φορά από τον οργανισμό British Computer Society, είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Πρόκειται για διάκριση που απονέμεται σε πρόσωπο που έχει καταφέρει να βελτιώσει την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του BCS εξέτασε όλους τους υποψηφίους και ανάμεσα από σημαντικό αριθμό υποψηφιοτήτων, επέλεξε εκτός από τον Έλληνα υπουργό και τους Elizabeth Denham (επίτροπος Πληροφορικής του Ηνωμένου Βασιλείου) Professor Margaret Ross (ομότιμος καθηγητής Ποιότητας Λογισμικού στο Southampton Solent University) και Professor Carsten Maple (καθηγητής Μηχανικής Cyber Systems στο Κέντρο Cyber Security του Πανεπιστημίου του Warwick – CSC).

    Η ανακοίνωση του ονόματος του τελικού νικητή αναμένεται στις επόμενες ημέρες.

    Το British Computer Society ιδρύθηκε το 1956 και αντιπροσωπεύει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και ICT στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και διεθνώς. Το BCS έχει πάνω από 82.000 μέλη παγκοσμίως σε περισσότερες από 151 χώρες, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών, επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ