ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι πιστεύει τώρα ο Buffett, η έκπληξη σε Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha, δείπνο ΚΜ-Στουρνάρα, πότε κλείνει το deal Φωτακίδη – Γουάτσα, το road show του Εξάρχου, πότε ανακοινώνει κόμμα ο Σαμαράς, ποιος τραπεζίτης πήρε yacht 103 μέτρων, τι θα γίνει στο One&Only και μια hot (πολύ hot) ιστορία σε εφοπλιστική βίλα της Μυκόνου
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε οι προτάσεις Ντράγκι να εφαρμοστούν στο 100%. Όμως σημασία έχει η Ευρώπη να καλύψει την απόσταση που απαιτείται για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων. Όσο πιο πρακτικός γίνεσαι, οι πολιτικές σου μιλούν από μόνες τους. Δεν χρειάζεται να κάνεις μάρκετινγκ γι’ αυτές, όταν έχεις καταφέρει να παρέμβεις θετικά στη ζωή των πολιτών».
Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, το συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη με θέμα συζήτησης το επιτακτικό όραμα της Ευρώπης για ένα άλμα ανάπτυξη
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης του 6ου «Thessaloniki Metropolitan Summit» του Economist με τον Peter Frankopan, Καθηγητή Παγκόσμιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ενότητα και συνοχή, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.
Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την προσπάθεια μεγαλύτερης ενοποίησης στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας ενιαίας στρατηγικής για την καινοτομία και τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.
Από την πλευρά του ο Peter Frankopan, Καθηγητής Παγκόσμιας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τόνισε ότι «η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική στην πραγματικότητα συνιστούν ενιαία γεωγραφία».
Παρατήρησε ότι το ευρωπαϊκό εύρος αυξάνεται μέσα από τις σχέσεις με χώρες όπως η Αλγερία και το Καζακστάν. Διερωτήθηκε δε πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις της Ευρώπης με χώρες όπως η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, μιλώντας πάνω στη βάση διαμόρφωσης αντιλήψεων και αναπτυξιακών προοπτικών.
Ο ίδιος στάθηκε στην παράμετρο των συγχωνεύσεων στο εσωτερικό της Ευρώπης με το βλέμμα στον ευρύτερο διεθνή ανταγωνισμό, ο οποίος ασκεί πιέσεις για ενοποιημένες και μεγαλύτερες αγορές. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της Κίνας και της επιθετικής εμπορικής πολιτικής της, παρατηρώντας μάλιστα ότι ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς ζήτησης για κινεζικά προϊόντα προέρχεται και από τους Αμερικανούς καταναλωτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Ολοταχώς για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Ιούλιο – Κέρδη σχεδόν 8%
- The Mononews Quiz 4/9/2026
- Volkswagen: Σχέδιο αναδιάρθρωσης με απώλειες 50.000 επιπλέον θέσεων εργασίας
- Survivor: Αγωγή $100 εκατ. κατά του Ατζούν από τον Σταύρο Φλώρο για τον ακρωτηριασμό – «Κατέληξα με ένα πόδι στα 22 μου»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.