• Top Stories

    Ποια είναι η δυναμική πάμπλουτη Βρετανίδα που θα κρατήσει την Αγγλία στην ΕΕ


    Η ήττα της Theresa May, μετά την απόφαση  του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου που απεφάνθη ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, χρησιμοποιώντας μόνο το βασιλικό προνόμιο και χωρίς να ρωτήσει τους Βρετανούς βουλευτές, προήλθε κυρίως από την 51χρονη Gina Miller.

    Η Gina Miller είναι διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων και ιδρύτρια της οργάνωσης People’s Foundation που ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο σε φιλανθρωπίες και η οποία έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια.

    Μιλώντας έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, το πρωί της Πέμπτης, η Miller δήλωσε «ευτυχής» από την απόφαση και εξέφρασε την ελπίδα της ότι η κυβέρνηση θα «πράξει αυτό που είναι σωστό». Μετά την απόφαση που πάρθηκε στόχος της δεν ήταν να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά να δώσει την δυνατότητα στο Κοινοβούλιο να ελέγξει τον τρόπο και τον χρόνο της εξόδου. «Το όλο θέμα έχει να κάνει με τη διαδικασία και όχι με την πολιτική» τόνισε με νόημα.

    miller 6 GINA

    Η ίδια είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της ότι ήταν «δυσαρεστημένη» από την απόφαση της May ότι θα υπάρξει μια συζήτηση για το θέμα, η οποία τελικά απορρίφθηκε. «Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πολύ απαρχαιωμένο, μυστικοπαθή βασιλικό προνόμιο για να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε με ποιον τρόπο μπορούν ενδεχομένως να παρακάμψουν ένα κυρίαρχο κοινοβούλιο; Σίγουρα αυτό είναι που θέλουμε, ένα κυρίαρχο Κοινοβούλιο;» είχε δηλώσει η Miller.

    Ποια είναι, όμως, η Gina Miller;

    Γεννημένη στη Γουιάνα, αλλά μεγαλωμένη στη Βρετανία, η Gina Miller  και είναι ο βασικός αιτών στο ιστορικό νομική δράση εναντίον του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι μεμονωμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν έχουν καμία νομική εξουσία για να προκαλέσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να η προηγούμενη έγκριση του Κοινοβουλίου και των βουλευτών.

    Η Gina Miller, 51, είναι διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων και ιδρύτρια της οργάνωσης People’s Foundation. Γεννήθηκε στη Γουιάνα αλλά μεγάλωσε στη Βρετανία, όπου και κατάφερε να “χτίσει” την επιχείρηση της, που της αποφέρει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια.

    miller 1 miller 2 miller 3 miller 4 miller 5 miller 7

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το Brexit οδήγησε σε σημαντική άνοδο τη στερλίνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Η μεγάλη ήττα για την Theresa May. Τα επόμενα κρίσιμα βήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Moody’s απειλεί την Βρετανία με νέα υποβάθμιση σε περίπτωση «κακής» συμφωνίας με την ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ