• Πολιτική

    Πέτσας: Οφείλουμε να τιμήσουμε το Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο – Επικοινωνία Γεραπετρίτη με αρχηγούς

    • NewsRoom

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας


    Φέτος οφείλουμε να τιμήσουμε το Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο, όπως τιμήσαμε την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, συμπληρώνοντας ότι «συγκεντρώσεις και πορείες δεν επιτρέπονται, θα έδιναν λάθος μήνυμα στην κοινωνία».

    Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην δήλωση του πρωθυπουργού που καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια λιτή εκδήλωση για την αυριανή ημέρα με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.

    «Δεν μπορεί η επέτειος του Πολυτεχνείου να γίνεται πεδίο διχασμού» προσέθεσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καλεί πολίτες σε απείθεια των μέτρων κατά του κορονοϊού. Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει, θα είναι ο κορονοϊός».

    Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που κάποια κόμματα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία, είπε «όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση απομονώνονται από τους πολίτες. Επομένως, η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει δουλειά της, θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο και δεν θα γίνουν πορείες».

    Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι ευκαιρία να στείλουν οι αρχηγοί μήνυμα ενότητας, διαφορετικά, αν επιλέξουν να προχωρήσουν στην πορεία «θα εκτεθούν στα μάτια της κοινής γνώμης».

    Εξάλλου είπε ότι για την συνταγματικότητα της απαγόρευσης έχουν γνωμοδοτήσει πολλοί συνταγματολόγοι και πρόσθεσε ότι φυσικός κριτής είναι ο δικαστής.

    Πρόσθεσε ότι η απαγόρευση είναι θέμα ουσίας και όχι επικοινωνίας, για εκείνους που δεν ακούν ούτε τα λόγια της κυβέρνησης, ούτε βλέπουν τους νεκρούς από την πανδημία και τηρούν ανεύθυνη στάση. Πρόσθεσε ότι τα κόμματα είχαν ενημερωθεί, δεν υπάρχει θέμα έλλειψης επικοινωνίας με τα κόμματα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες και πρέπει όλοι να είμαστε προσηλωμένοι απέναντι στον στόχο. «Είμαστε κοντά στο εμβόλιο. Ας μην χαλαρώσουμε για να μην γυρίσουμε πίσω. Εξασφαλίσαμε 25 εκατ. δόσεις, και θα εμβολιαστούν πρώτα το υγειονομικό προσωπικό και ευπαθείς ομάδες.

    Αύριο (14:00) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώσει τα κόμματα για τα εμβόλια και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα τα προμηθευτεί, όπως και για το σχέδιο εμβολιασμού.

     



    ΣΧΟΛΙΑ