Πολιτική

Πέτσας κατά Τσίπρα: Το θερινό του δηλητήριο πέφτει στο κενό

  • NewsRoom


Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία του κορονοϊού.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν» και πως «έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψει την επιτυχία σε φιάσκο». Όπως  ανέφερε, «αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα» και σχολίασε πως η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη».

Απαντώντας ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος.  Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμός χαρακτηρίζουν την ανάρτησή του».

Πρόσθεσε δε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αναγκάζεται να παραδεχθεί την «συλλογική επιτυχία», διαστρεβλώνει μικρόψυχα την πραγματικότητα και σπεκουλάρει πάνω στην ανασφάλεια που δημιουργεί η πρωτοφανής υγειονομική κρίση.

«Όσο και να προσπαθεί, όμως, να τσαλακώσει τη θετική εικόνα της Ελλάδας, αυτή παραμένει πολύ καλύτερη διεθνώς, ακόμη και τώρα που υπάρχει ξανά, παγκοσμίως, έξαρση του κορονοϊού. Το θερινό του δηλητήριο πέφτει στο κενό. Γιατί οι πολίτες έχουν δώσει την απάντηση στο ερώτημα «τι θα γινόταν αν …». Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας, ότι η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


ΣΧΟΛΙΑ