ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι γύρευε ο Κυριακού στο Νταβός, η Αγάτσα, ο Περδικάρης και τα παρασκήνια του ΑΠΕ, γιατί ο Οντόνι δεν πούλησε στον Πολίτη, ποια η τύχη Ρέβη και Κουρδή και το κανάλι της Ελεονώρας
«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημείο fake news», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στην κοινή δήλωση τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Για τους εξής λόγους», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφέρει τα εξής: «Καταρχάς, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θέτει ζήτημα για “την κατά το Σύνταγμα και τον νόμο άσκηση κρατικής εποπτείας στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ“, αλλά – αντιθέτως – διατηρεί αυτούσια την διατύπωση όπως προτάθηκε στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος. Ειδικότερα, το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 174/2020 γνωμοδότησή του, κατά την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Κυβέρνησης (ΠτΚ), δεν έκρινε “αντισυνταγματική την εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Προεδρεία της Κυβέρνησης που υπάγεται ευθέως στον Πρωθυπουργό”, όπως ψευδώς (και ανορθόγραφα) γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εν λόγω γνωμοδότησή του, το ΣτΕ προτείνει νομοτεχνική αναδιατύπωση του σημείου όπου περιγράφονται οι επιχειρησιακοί στόχοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Μάλιστα το ΣτΕ ζητά επαναδιατύπωση στο παρακάτω σημείο που ισχύει σήμερα και θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 27 παρ. 1γ του ΠΔ 82/2017). “Οι επιχειρησιακοί στόχοι της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης αφορούν: …..γ) στην κατά το Σύνταγμα και τους νόμους άσκηση της κρατικής εποπτείας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση».
Καταλήγοντας ο κ. Πέτσας προσθέτει: «Πόσο υποκριτικό και συνάμα φαιδρό να καταγγέλλουν τον εαυτό τους!».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Τα 9 χρόνια του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα, τα γενέθλια και οι στόχοι του για την 5ετία 2026-2030
- Σ. Θεοχάρης (πρόεδρος ΕΔΑΕ): «Προτεραιότητά μας η προάσπιση της ειδικότητας και της Δημόσιας Υγείας»
- Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο για την παραίτηση των 13 στον ΕΟΔΥ – Η επιστολή “φωτιά” της 7ης Ιανουαρίου
- Βασιλική Τραούδα: Από διοικήτρια του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, νέα Πρόεδρος στον ΟΣΕΘ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.