• Πολιτική

    Πέτσας για Μόρια: Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ πάνε στην Λέσβο

    • NewsRoom

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας


    Έκτακτη σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπουργών συγκαλείται στις 9.30 υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή και του επικεφαλής της ΕΥΠ και του ΓΕΕΘΑ, μετά την καταστροφή του καταυλισμού στην Μόρια της Λέσβου από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.

    «Διερευνάται και ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στον εμπρησμό, διότι η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε, καθώς την απέτρεψε όλη αυτή η έκρηξη και η αντίδραση στον οικισμό μετά την πληροφόρηση για θετικά κρούσματα. Δόθηκε πραγματική μάχη όλη νύχτα. Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τόνισε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

    Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ανακοινώθηκε στους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση για την αποφυγή της διασποράς. Θετικοί βρέθηκαν 35 πρόσφυγες και άγνωστος αριθμός από αυτούς έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή.

    Στη Λέσβο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης. Θα φροντίσει για τις άμεσες ανάγκης στέγασης, αλλά θα χρειαστεί ευρύτερο σχέδιο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ

    Ενισχύσεις στην Λέσβο στέλνει η Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τεταμένης κατάστασης σε όλο το νησί.

    Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 και αναμένεται να φτάσουν στο νησί στις 09:00.

    Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί, ωστόσο όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο ΚΥΤ μετά τις πυρκαγιές είναι συγκεντρωμένοι εκτός της δομής, όπου φυλάσσονται και αναζητούνται λύσεις για τη στέγασή τους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ