• Πολιτική

    Πέτσας για δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Είμαστε μακριά από το να προσφύγουμε στη Χάγη»

    • NewsRoom
    πέτσας petsas

    Στέλιος Πέτσας


    «Ήταν προσεκτικός στη συνέντευξη ο Τσαβούσογλου. Πρέπει να έχουμε ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και το «παράθυρο» που άφησε για ενδεχόμενη κοινή πρόταση Τουρκίας και Ελλάδας στο Δικαστήριο της Χάγης για τις μεταξύ τους διαφορές.

    Ωστόσο, ο κ. Πέτσας έσπευσε να προσθέσει πως «είμαστε μακριά από το να προσφύγουμε στη Χάγη. Μου αρέσει που λέει ο Τσαβούσογλου για διάλογο».

    Μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει τον eastmed ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Ερωτηθείς, μάλιστα, για το αν πιστεύει ότι θα προχωρήσει το έργο, σημείωσε: «Είναι βιώσιμο το έργο. Είναι έτοιμο να προχωρήσει».

    «Εμείς έχουμε ψύχραιμη αντιμετώπιση. Έχουμε δίπλα μας τους συμμάχους μας. Εχουμε όμως και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τουρκικά πλοία νοτίως της Κρήτης.

    Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Να προχωρήσουν τα θέματα που μας αφορούν».

    «Να είναι πάγιο το κοινωνικό μέρισμα»

    Αναφορικά με τα οικονομικά, ο κ. Πέτσας τονίζει για το κοινωνικό μέρισμα πως «φέτος το μεγαλύτερο μέρος δόθηκε προεκλογικά. Η πρόθεσή μας είναι να δοθεί τώρα, μέσα στην εβδομάδα. Η βούλησή μας είναι να είναι πάγιο».

    Μιλώντας για την εισφορά αλληλεγγύης, υποστήριξε πως  «υπάρχουν σενάρια για μείωση, αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο.Θα υπάρξει σημαντική ελάφρυνση προς το τέλος της άνοιξης».

    Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή τόνισε πως «στο α΄ 6μηνο του 2020 θα υπάρξει η μείωση. Σκοπός μας είναι να εκτελέσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

    Αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας και τις εκκενώσεις καταλήψεων δήλωσε πως «έχουμε πει ότι οι περιουσίες των πολιτών γυρίζουν στους ιδιοκτήτες τους και τα πανεπιστήμια στους φοιτητές. Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να κρίνει την επιχείρηση της αστυνομίας. Να μην βιαζόμαστε και να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Περιμένουμε να έχουμε γνώση όλων των γεγονότων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι.

    Μάλιστα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα περί «κρατικών μπαχαλάκηδες στην ομάδα Δέλτα», λέγοντας: «Πέρα από κάθε φαντασία η δήλωση του Τόσκα. Τι να σχολιάσω; Είναι άνευ σχολιασμού η δήλωσή του».

    Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει κανονικά.



    ΣΧΟΛΙΑ