• Πολιτική

    Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Ανοιχτό άφησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο να συνεχίσει να επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και μετά το φθινόπωρο.

    Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην εστίαση, αναφέροντας πως είναι κάτι που απασχολεί την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς, για τους οποίους ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες στην Βουλή ότι δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εμβολιασμός.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή».

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αν το φθινόπωρο καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Από την άλλη, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού των ανεμβιολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Εστίαση: Πώς αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Στο 50%-70% οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι

    Μ. Βορίδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για τους ανεμβολίαστους σε αναστολή

    Στέλιος Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ